Az RMDSZ Brassó megyei szervezete sorozatot indított azzal a céllal, hogy bemutassa az RMDSZ-es tisztségviselők 2016 és 2020 közötti eredményeit. „A közösség választott meg minket, kötelességünk és felelősségünk beszámolni, elszámolni a bizalommal” – emelte ki Kovács Attila, a megyei RMDSZ-elnök a sorozat kapcsán.

ÜRMÖS

Az első rész azon polgármesterről készült, aki az ürmösi közösség nagyra becsült tagja és vezetője. Gergely Jánost 2004-ben választották Ürmös község polgármesterének. 16 éves munkássága alatt számos eredmény szerepel a listáján, de ő mégis a közösségi vezetői szerepét tartja legfontosabbnak. „Egy közösséget vezetni mindig egy kihivás, megpróbáltatás, bizonyítás és nagy felelősség, de ugyanakkor nagy megtiszteltetés is. Polgármesteri tisztségemet soha nem hatalomnak tekintettem, hanem inkább szolgálatnak a községem javára” – kezdi a kiértékelőjét a polgármester. Olvassa tovább ide kattintva.

Kiadvány az elmúlt 4 év tevékenységéről: kattintson!

Székelyzsombor

A második rész azon alpolgármesterről készült, aki Homoród község igazi székely bajszos alpolgármestere. Lőrincz Béla 12 éve alpolgármester, és most megújult tanácsosjelölt-csapattal, illetve a közösség nagy támogatásával indul a választásokon mint az RMDSZ polgármesterjelöltje. Beszámolójában kiemelte, az emberek választották meg őt a közösségi munkára, eszerint végezte munkáját. Mint írta, az eredmények mögött sok munka van, emellett nehézség is, amit ugyancsak vállalni kell. Olvassa tovább ide kattintva.

Kőhalom

A harmadik rész azon városról készült, ahol – Reményik Sándor szavaival élve – nem hagyják a templomot és az iskolát. Kőhalomban együtt dolgozik a magyar közösségért a két RMDSZ-es tanácsos, Rákosi Lajos Attila és Szabó Szilárd, továbbá a református lelkipásztor és a diákotthon vezetője, Szilágyi Zoltán, a helyi tanárok és tanítók, akik együtt szervezik a magyar eseményeket, a diákotthonban közösen működtetik az iskola utáni tevékenységeket. Munkájuk példás, hiszen eredményeik jól mutatják, együtt lehet sikereket elérni. Olvassa tovább ide kattintva.

Keresztvár

A negyedik rész a megyehatáron fekvő Keresztvárról készült, ahol a 13 tagú helyi tanácsban két RMDSZ-es tanácsos képviseli a magyar közösséget, Szabó Szilveszter, helyi RMDSZ-elnök és Puski Jenő. Szabó Szilveszter 12 éve tanácsos, aki ez idő alatt mindig kötelességtudóan és tisztességesen végezte munkáját. Részletesen olvashat eddigi munkájáról ide kattintva.

Brassó megye

Jelen rész a megyei tanácsnál tevékenykedő három megyei tanácsosról és munkájukról szól: Tóásó Imelda, a megyei tanács alelnöke, Kovács Attila, megyei tanácsos, a pénzügyi szakbizottság tagja, illetve Szakál András Zsolt, megyei tanácsos, a kulturális szakbizottság tagja.

Brassó Megye Tanácsát 35 önkormányzati képviselő alkotja, ebből a jelenlegi mandátumban három RMDSZ-es tanácsos. Ebből kiindulva egyértelmű, hogy minden kezdeményezés kivitelezéséhez hatékony lobbyt kell folytatni és csakis politikai egyezmény által lehet eredményeket felmutatni. Eredményekről ide kattintva.

Brassó

Barabás László alpolgármester a teljesség igénye nélkül számolt be az eredményekről, illetve Toró Tamás, Brassó városi tanácsos tevékenységéről beszél. Beszámoló ide kattintva.

A hatodik rész Bodoláról és Nagymoháról készült, ahol tanácsosaink dolgoztak a helyi közösségekért. Bodolán Csíki Kálmán tanácsos idén polgármesterjelöltként indul a választásokon, Nagymoháról Gyerkes Sándor újra helyi tanácsos szeretne lenni. Bodolán az elmúlt négy évben négy helyi tanácsos tevékenykedett, köztük Csíki Kálmán, akinek eredményeiről és terveiről ide kattintva olvashat.

Bodola

Négyfalu

 A hetedik rész Négyfaluról és Olthévízről készült. A 2016-os helyhatósági választások után az RMDSZ képviseletében négyen jutottak be a Négyfalusi Városi Tanácsba, 61 szavazaton múlt, hogy nem lett még egy tanácsos a 19 tagú önkormányzatban. Köztük van Géczi Gellért, helyi vállakozó, aki helyi RMDSZ-elnök, 2012 óta városi tanácsos, illetve 2012 és 2017 között alpolgármesterként tevékenykedett. Most az idei helyhatósági választásokon harmadjára indul polgármesterjelöltként Négyfaluban.  Eredményeiről és terveiről ide kattintva olvashat.

Olthévíz

A hetedik rész Négyfaluról és Olthévízről készült. Olthévízen három tanácsos tevékenykedett, köztük Kelemen József Attila, aki idén polgármesterjelöltként indul a választásokon. A helyi RMDSZ-elnök ezúttal eredményekről számol be ide kattintva.

Nagymoha

A hatodik rész Bodoláról és Nagymoháról készült, ahol tanácsosaink dolgoztak a helyi közösségekért. Bodolán Csíki Kálmán tanácsos idén polgármesterjelöltként indul a választásokon, Nagymoháról Gyerkes Sándor újra helyi tanácsos szeretne lenni. Gyerkes Sándor az utóbbi 8 évben, előtte 2000 és 2004 között helyi tanácsosként dolgozott, illetve alpolgármesteri feladatokat is vállalt. Eredményeiről és terveiről ide kattintva olvashat.

Alsórákos

Epureanu János 8 éve Alsórákos polgármestere. Csapatával együtt számos megvalósítás van a hátuk mögött. 2016 és 2020 között hat helyi tanácsos tevékenykedett, Antal Péter Csaba, Bodor Sándor, Puskás Lenke, Rákosi János, aki alpolgármesterként tevékenykedett, illetve Sánta András és Szabó Levente tanácsosok. Beszámoló ide kattintva.

Barcaújfalu

Pál Gyula 2012 óta egyedüli magyar tanácsos a Höltövény községi tanácsban, és mégis sikerült alpolgármester legyen. Az alpolgármesteri munkáját eredményesen végezte annak ellenére, hogy az utóbbi években betegségével is harcolt. Beszámoló ide kattintva.

Apáca

László István, apácai RMDSZ-elnök a csapat 4 éves eredményeiről számol be, amelyekben vezető szerepe volt Bölöni Lászlónak, Apáca polgármesterének, és tevékeny szerepe neki és a többi három RMDSZ-es tanácsosnak: Imre Istvánnak, Szabó Gyulának és Tana Gyulának. Beszámoló ide kattintva.

Halmágy

A Sárkány községhez tartozó Halmágyon egy evangélikus lelkészházaspár, Bandi Attila és Bandi Márta szervezi meg a helyi magyar közösségi életet. Bandi Attila 2016-ban helyi tanácsos lett, ő képviseli a magyarokat a községi ökormányzatban. Ő számol be az elmúlt négy év tevékenységéről. Beszámoló ide kattintva.

Tatrang

Tatrangon a 2016-2020-as mandátum alatt egy alpolgármester és négy tanácsos munkálkodott a háromfalusi közösségben. Beszámoló ide kattintva.