Az RMDSZ Brassó megyei szervezete sorozatot indított azzal a céllal, hogy bemutassa az elmúlt négy év eredményeit, amelyeket az RMDSZ-es tisztségviselők sikerült megvalósítsanak. „A közösség választott meg minket, kötelességünk és felelősségünk beszámolni, elszámolni a bizalommal” – emelte ki Kovács Attila, a megyei RMDSZ-elnök a sorozat kapcsán.

A második rész azon alpolgármesterről készült, aki Homoród község igazi székely bajszos alpolgármestere. Lőrincz Béla 12 éve alpolgármester, és most megújult tanácsosjelölt-csapattal, illetve a közösség nagy támogatásával indul a választásokon mint az RMDSZ polgármesterjelöltje. Beszámolójában kiemelte, az emberek választották meg őt a közösségi munkára, eszerint végezte munkáját. Mint írta, az eredmények mögött sok munka van, emellett nehézség is, amit ugyancsak vállalni kell.

„Megbízható ember, egy jó és tapasztalt szakember” – mondta el a polgármesterjelöltről Kovács Attila, megyei RMDSZ-elnök. Mint folytatta, a magyar közösség alapembere, megbízható, kitartó, az a dolgos székely ember, akinek a kezén látszik a munka.

Sok éves hivatali munkája során tapasztalatot szerzett a fejlesztések kivitelézésben, a beruházások megvalósításában és a különböző pályázatok lebonyolításában. Mint beszámolt, a négy év alatt mindhárom faluban azaz Homoródon, Mirkavásáron és Székelyzsomboron leaszfaltozták mindegyik mellékutcát, továbbá a kultúrházakba bevezették a gázt és központi fűtést szereltek, valamint a zsombori esetében az udvart leaszfaltozták.

„Az előző mandátumban jelentős javításokat végeztünk az iskolákon és az óvodákon is: kicseréltük az iskola tetőszerkezetét, az ablakokat, leszigeteltük az épületet, felújítottuk a tantermeket és az illemhelyeket. Ez folytattuk az utolsó négy évben: a Bethlen Gábor Alap segítségével feljavítottuk a székelyzsombori óvodát, az óvoda és az iskola udvarát, és az épület körül a kerítést, ezen felül mindhárom településen felújítottuk az iskola illemhelyeit” – részletezte Lőrincz Béla.

Mindhárom faluban feljavították a mezei utakat, a járdákat, illetve a polgármesteri hivatalt. Befejezték a szennyvízcsatornázást Homoródon, a sportbázissal is vannak előrelépések, közel kész van. A megyei tanács támogatásával építettek Homoródra egy modern tűzoltóközpontot, ahol itt három tűzoltóautó és két mentőautó lesz segítségükre vészhelyzet esetén. Az evangélikus egyházat segítette Brassó Megye Tanácsa, így sikerült felújítani a templomtornyot.

Terveire is kitért, miszerint polgármesterként a székelyzsombori vár felújításával foglalkozna, továbbá Székelyzsomboron és Mirkavásáron a szennyvízcsatornázáson és az ivóvízhálózaton dolgozna. Mint kiemelte, sok teendő van, amiről tudja, hogy fontos a helyi közösség számára, így ő kész arra, hogy elkötelezetten és kitartóan dolgozzon az ügyekért – ezért indul polgármesterjelöltként a 2020-as önkormányzati választásokon.

Homoród községben az RMDSZ új tanácsosi csapattal indul a választásokon, a helyi tanácsosjelöltjek listája a következő: Lőrincz Béla, Lőrincz Károly-Ernő, Áros Erzsébet, ifj. Kunos Lajos, Szász Győző, Lőrincz Zsolt, Székely János, Zakariás Béla, Gothárd Dezső, Lőrincz Jenő, Nagy András.