Az RMDSZ Brassó megyei szervezete sorozatot indított azzal a céllal, hogy bemutassa az RMDSZ-es tisztségviselők 2016 és 2020 közötti eredményeit. „A közösség választott meg minket, kötelességünk és felelősségünk beszámolni, elszámolni a bizalommal” – emelte ki Kovács Attila, a megyei RMDSZ-elnök a sorozat kapcsán. A hetedik rész Négyfaluról és Olthévízről készült.

Olthévízen három tanácsos tevékenykedett, köztük Kelemen József Attila, aki idén polgármesterjelöltként indul a választásokon. A helyi RMDSZ-elnök ezúttal eredményekről számol be.

Olthévízen minden évben dolgoztak a mellékutak aszfaltozásán, 2017-ben a főutat is feljavították, illetve a kultúrházat kimeszelték, kicserélték a padlózatot a színpadon. Az 5-8. osztályosoknak otthont adó iskolához tartozik egy melléképület, amely tetőzetét felújították, egy másik építmény esetében ugyancsak kicserélték a tetőzetet, továbbá falburkolatot tettek, azaz teljesen felújították. Az 1-4. osztályosoknak otthont adó iskolánál kicserélték a feljárati padlózatot.

„Három éve vásároltunk egy helyet a ravatalozónak. Elindították a papírokat, ez évekbe telt, de most meglett a jóváhagyás, ami azt jelenti, hogy idén megépülhet a ravatalozó. 2019-ben egy ökumenikus temetőt alakítottunk ki a község területén, idén bekerítettük, felosztottuk és meghagytuk a helyet az útnak. A községhez tartozó településeken, Olthévízen, Datkon és Kucsulátán uniós forrásokból felszereltük a kultúrotthonokat: mindegyikbe 300 szék, 50 asztal, hangosításhoz szükséges felszerelések, új függönyök kerültek – így egy megújult térben tarthatják a helyi rendezvényeket” – fejtette ki Kelemen József Attila, helyi RMDSZ-elnök.

A központi üzleteknél és a posta előtt kirakták kockakővel, a tömbházaknál aszfaltozták a parkolókat. Aszfaltoztak a hivatal körül, az 1-8 osztályos iskola előtt, az orvosi rendelő előtt, továbbá kicserélték a hivatalnál és az orvosi rendelőnél a kerítést és a kaput, valamint utóbbinál lekövezték a bejáratot. Két hidat újítottak fel alapjaitól kezdve, emellett járdákat és sáncokat javítottak: sáncokat a temetőtől a patakig, a tömbházak előtt több mint 300 méteren, továbbá a református templomtól a tűzoltóságig le is födték bentontetővel az 500 méter hosszú sáncszakaszt.

közösségi és sporteseményekről részletesen beszélt, miszerint 2019-ben először volt községi nap, voltak sportrendezvények, amelyeket a helyi sportegyesület szervezett. Az egyesületnek minden évben a hivatal ad 150 ezer lejt, ebből finanszírozzák a focicsapatot. Továbbá támogatják a magyar tekézőcsapatot, a karatécsapatot, a Zumba-iskolát, gyerekek kirándulását. Az Olthévízért Alapítványnak van egy épülete, ebben működik a magyar Nyugdíjasklub, és más magyar eseményeket is itt szerveznek.

A községhez tartozó Datkot Kallós Zsigmond tanácsos képviselte az olthévízi tanácsban. A faluban leaszfaltoztak minden utcát, építettek egy játszóteret a kultúrház mellé, illetve szakemberekkel segítségével folyik a földelosztási program.

 

A Négyfaluról készült beszámolót ide kattintva olvashatja.