Epureanu János 8 éve Alsórákos polgármestere. Csapatával együtt számos megvalósítás van a hátuk mögött. 2016 és 2020 között hat helyi tanácsos tevékenykedett, Antal Péter Csaba, Bodor Sándor, Puskás Lenke, Rákosi János, aki alpolgármesterként tevékenykedett, illetve Sánta András és Szabó Levente tanácsosok.

A polgármester beszámolójában kiemelte, számos aszfaltozási munkát végeztek el, többek között a Borbáth utcában, a Felső utcában, az Imreh Barna utcában, Mátéfalván három utcában, az Olteț, Luncii és a De jos utcákban, illetve a a mellékutcákat mind lekövezték.

Az óvodán külső és belső felújítást végeztek pályázati forrásból, továbbá folyamatban van a játszótér megépítése ugyancsak pályázat segítségével. Emellett autót és traktort vásároltak a hivatal számára, hogy megkönnyítsék a munkákat.

„Fontos lépés volt, hogy visszaszolgáltattuk az alsórákosi várat, azaz átvette a közbirtokosság, amely átadta a vár népszerűsítését az Alsórákosi Egyesületnek. Így tudjuk a várt bekapcsolni a helyi turisztikai projektbe. Ez az alapítvány foglalkozik a Smaragd-tó népszerűsítésével is, és természetesen a polgármesteri hivatallal támogatjuk a munkájukat. A tónál jegyárusítást és fizetett parkolót vezettek be, amelyből származó bevételeket ugyancsak községünk turisztikai tevékenységére fordítják. A turizmus támogatása fontos célunk” – részletezte a polgármester.

A polgármester elmondta, folyamatban van két utca és a Mátéfalva-Datk közötti összekötőút felújítása, amelyre már megvan a pénzügyi keret is.

Epureanu János harmadjára is polgármesterként vállalna munkát Alsórákoson, ezért indul a választásokon.