Az RMDSZ a magyar közösséggel karöltve kíván készülni a helyhatósági választásokra. Elkezdtük az induláshoz szükséges támogatói aláírások összegyűjtését az egész megyében. Célunk, hogy a magyar emberek számára továbbra is biztonságot nyújtsunk az oktatás, a kultúra és a kisebbségjogok terén. Ezt akkor tehetjük meg, ha megőrizzük a magyarokért dolgozó tisztségviselőinket. Az RMDSZ az egyetlen politikai erő, amely eredményesen tud ott lenni, ahol a magyarokról döntenek.

Az Önök támogatásával az idei választásokon megyei tanácselnök-jelöltként indulna Tóásó Imelda, aki jelenleg Brassó Megye Tanácsának alelnöke, illetve jómagam, Kovács Attila, megyei elnökként fogom vezetni a megyei tanácsosok listáját. Továbbá, Brassóban az RMDSZ polgármesterjelöltje Barabás László, aki 4 éve eredményesen végzi alpolgármesteri munkáját Brassó Polgármesteri Hivatalában; őt követi a listán Toró Tamás, aki egyúttal a 2012-ben létrejött magyar összefogás képviselője is. Emellett további polgármesterjelölteket indítunk a következő településeken: Ürmösön Gergely János, Homoródon Lőrincz Béla, Alsórákoson Epureanu János, Tatrangon Taizs János, Bodolán Csíki Kálmán, Krizbán Iakab Árpád, Olthévízen Kelemen József Attila pályázza meg a polgármesteri tisztséget, illetve minden magyarlakta településen listát fogunk indítani.

Ahhoz, hogy leadhassuk a tisztségekre való jelentkezéseket, szükség van az Ön támogatói aláírására. Így aláírásokat gyűjtünk a polgármesterjelöltek számára és a megyei, városi és helyi tanácsosi listákra. A megyei jelölteknek Brassó megyei lakosok írhatnak alá, illetve a helyi jelölteket azon településen támogathatja, ahova a személyi igazolványa szól.

A támogatói íveket aláírhatják augusztus 3-ig az RMDSZ székházban (hétköznapokon 8 és 16 óra között), a Brassói Lapok szerkesztőségében (szerdán és csütörtökön 10 és 13 óra között), a Vitorlás Könyvesboltban (hétköznapokon 9-12 óra és 16-19 óra között), a magyar egyházak irodáiban, és a megyében az RMDSZ-es tisztségviselőknél, valamint otthonában kérés alapján – igény esetén hívja a 0268472101-es telefonszámot.

Köszönjük az elmúlt négy évben nekünk szánt bizalmat, amellyel el is kívánunk számolni, ezért indítottuk a Brassói Lapokban és a honlapunkon (www.brasso.rmdsz.ro) megjelenő Megyei körkép című sorozatunkat, amely által bemutatjuk a 2016 és 2020 közötti eredményeinket.

Köszönjük a támogatását és a megelőlegezett bizalmat!

Kovács Attila,

az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke

Kattintson: Mit tett az RMDSZ az elmúlt 4 évben? – megyei körképpel válaszolunk
Kovács Attila
Tóásó Imelda
Barabás László