László István, apácai RMDSZ-elnök a csapat 4 éves eredményeiről számol be, amelyekben vezető szerepe volt Bölöni Lászlónak, Apáca polgármesterének, és tevékeny szerepe neki és a többi három RMDSZ-es tanácsosnak: Imre Istvánnak, Szabó Gyulának és Tana Gyulának.

Az utóbbi évek egyik leglátványosabb eredménye, hogy egy modern sportcsarnoka és sportbázisa van a falunak. Továbbá lassan végéhez ér a kultúrotthon teljeskörű felújítása.

Sikerült támogatást szerezni a mellékutcák aszfaltozására, ezek a munkálatok a közeljövőben elkezdődnek. Továbbá karbantartottuk a mezei utakat, dolgoztunk a legelők és az erdők betáblázásával. Emellett az RMDSZ megyei tancsosainak segítségével sikerült kiharcolni a Szászmogyoróst és az Ágostonfalvát összekötő út felújítását – ez is folyamatban van” – részletezte az RMDSZ-elnök.

Az elmúlt négy évben több lépést is tettek, hogy az emberek nagyobb biztonságban érezhessék magukat: terepjáró autót vásároltak a Helyi Rendőrség számára, illetve térfigyelő kamerákat helyeztek kis az utcákra. Az önkéntes tűzoltóság számára tűzoltóautót vásároltak, illetve a falu számára egy erőgépet, ami segíti a karbantartási munkákat.

„Az oktatás terén a megyei RMDSZ segítségével azon dolgoztunk, hogy az Apáczai Csere János Általános Iskolában megőrizzük a magyar osztályokat, emellett a polgármesteri hivatallal felújítottul az óvoda tetőszerkezetét” – hangsúlyozta a helyi tanácsos.

A népi hagyományok szerint szerveztek kulturális eseményeket, többek közt a 19. Guzsalyos Találkozót is megszervezték, amelyre a sikeres pályázatnak köszönhetően a megyei tanácstól kaptak támogatást.

László István, az Apácai RMDSZ-elnöke az idei választásokon új és lendületes tanácsosjelölt-csapattal indul és vállalna munkát Apáca fejlődéséért.

Apácai Sportterem

Apácai Sportterem

Tűzoltóautó

Felújítás alatt álló kultúrotthon