Tatrangon a 2016-2020-as mandátum alatt egy alpolgármester és négy tanácsos munkálkodott a háromfalusi közösségben.

Ez idő alatt igyekeztek minél jobban felkarolni a háromfalusi magyarság ügyét. Ezen megvalósítások között a gyermekek támogatása is nagy hangsúlyt kapott: a 2017-2018-as tanévben a kitűnő eredménnyel végzett diákok anyagi jutalomban részesültek. Az oktatás terén kiemelt figyelemmel kezelték az iskola modernizálását, így a zajzoni általános iskola külső és belső felújításra került, új bútorzattal lettek berendezve a termek, illetve megvalósult az udvar térköveztetése és a gáz bevezetése.

Az egyházak támogatását is prioritásként kezelték, ezért 2018-ban az árvíz által sújtott tatrangi evangélikus-lutheránus egyházközség templomát anyagilag támogatták, hogy a károkat kijavíthassák.

A kultúra terén megemlíthetjük a március 15-ei megemlékezéseket és koszorúzásokat, amelyeket három alkalommal szerveztek meg Zajzonban. Meghívásunkra fellépett a Hahota színtársulat, illetve két alkalommal fellépett az Operettissimo társulat. Sikerült megszervezni három alkalommal a Márton-napi bált, illetve négy alkalommal a karácsonyi bált és négy alkalommal a húsvéti bált.

A helyi tanácsban felmerült nehézségek ellenére is támogatták a fejlesztési terveket, megvitatva és közös nevezőre jutva, hogy mi a jó és mi szükséges mindhárom településnek. „Igyekeztünk végig helytállni, és eleget tenni mindazoknak, akik szavazatukkal megbíztak bennünket, felruháztak feladatokkal” – emelték ki beszámolójukban a tatrangi tanácsosok.

Taizs János 24 éve RMDSZ-elnök, és most megpályázza a tatrangi polgármesteri tisztséget. Mindig szívügye volt a közösségért dolgozni, sok emberen segített az évek során. Tervei vannak, fejleszteni és építeni szeretné Tatrangot.