„Megyei tanácselnökjelölttel, brassói polgármesterjelölttel, teljes megyei és Brassó városi tanácsosi listákkal, további 8 polgármesterjelölttel indulunk az idei választásokon, illetve 18 magyarlakta településen indítunk tanácsosi listát” – közölte Kovács Attila, megyei RMDSZ-elnök.

Mint folytatta, egy felkészült, szakértelemmel rendelkező csapattal vágnak neki a választásoknak, valamint tovább szeretnék folytatni az elmúlt négy évben elkezdett munkát. „A jelentkezéseket a magyar közösség támogatásának köszönhetően tudtuk leadni, hiszen rövid idő alatt a megyei listára közel 4000 és a Brassó városi listára 2000 támogatói aláírást sikerült összegyűjteni. Enélkül nem sikerülthetett volna, így ezúttal is köszönetet mondunk a segítségért” – hangsúlyozta Kovács.

A megyei RMDSZ-elnök arról is nyilatkozott, hogy az RMDSZ mögött olyan megvalósítások vannak (szerk. megj. – a megyei megvalósításokról ide kattintva olvashat), amelyekre a magyar közösség is büszke lehet, hiszen a magyar tisztségviselők önkormányzati munkájának és az RMDSZ által biztosított politikai stabilitásnak köszönhetően fejlődés tapasztalható Brassóban és a megyében kulturális, gazdasági, egészségügyi, oktatási téren egyaránt. Kiemelte, hogy a 2016-os választásokon olyan jó eredményt ért el a közösség, amire senki nem számított, és így lehetett, hogy most már négy éve egyszerre van megyei tanács alelnöke és brassói alpolgármestere a magyaroknak.

A megyei tanácsosi listát Kovács Attila, megyei RMDSZ-elnök vezeti, második helyen Tóásó Imelda szerepel, aki megyei tanácselnök-jelöltségét is iktatta, majd következik Szakál András, eddigi megyei tanácsos, negyedik helyen pedig Ambrus Izabella képviselő van. Brassóban polgármesterjelöltként és tanácsosjelöltként indul Barabás László, a tanácsosi lista második helyén Toró Tamás, jelenlegi tanácsos szerepel.

„Vállaltam a megyei tanácselnök-jelöltséget, mert tovább szeretném gyümölcsöztetni az elmúlt 4 év tapasztalatát. Alelnökként olyan programokon dolgoztam, amelyek által a kultúrát, a sportot, vagy akár az egyházakat tudtuk támogatni. Jelentős szerepem volt olyan uniós források lehívásában, amelyek a környezetvédelmet, a turizmus promoválását vagy akár a közigazgatás digitalizálását szolgálják. Továbbá a megye számára prioritás a reptér megépítése, az úthálózat korszerűsítése és a egészségügyi rendszer fejlesztése. Ezeket a projekteket szeretném továbbvinni, és ehhez egy erős csapatra van szükség. Úgy érzem, hogy az RMDSZ-es csapattal együtt közösen sikerülni fog” – emelte ki Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának alelnöke a jelöltsége kapcsán.

Barabás László, brassói alpolgármester jelöltsége kapcsán kifejettte: „azért vállaltam ezt a küldetést, mert az elmúlt 4 évben alporgármesterként rengeteg tervben, tervek megvalósításában, kivitelezésében vettem részt a polgármesteri hivatal csapatával együtt. Sok projekt van elkezdve Brassóban, amelyeket folytatni szeretnék, és úgy érzem, sokat tudnék segíteni a városnak”.

„Azért vállalom újra a tanácsosi munkát, hogy a következő 4 évben a megkezdett munkákat tovább tudjuk vinni, tovább tudjuk görgetni a nagy álmunkat, hogy Brassó is felzárkózzon a nagy erdélyi városok körébe, ahol magyar kulturális intézmény van. Ahhoz, hogy az eredmények bővüljenek, ott kell lennünk az úgynevezett pályán, mert csak akkor tudunk labdába rúgni – ehhez kérem a brassói magyarok támogatását” – mondta el Toró Tamás, aki az elmúlt négy évben több nagy magyar rendezvény főszervezője volt, mint például a Brassói Magyar Napok, a Magyar Színházfesztivál, a Gyermekfesztivál. Legutóbbi rendezvényt, az idei négy napos színházfesztivált a járványügyi megszorítások ellenére is sikerült megtartani.

Az RMDSZ a megyében Brassón kívül 8 településen indítunk polgármesterjelöltet: Négyfaluban Géczi Gellért, Ürmösön Gergely János, Alsórákoson Epureanu János, Homoród községben Lőrincz Béla,  Tatrangon Taizs János, Krizbán Iakab Árpád, Bodolán Csíki Kálmán, Olthévízen Kelemen József Attila a polgármesterjelölt. Összesen 18 településen indítunk tanácsosi listát:  azokon a településeken, ahol indul polgármesterjelölt is, emellett Apácán, Höltövény községben, Keresztváron, Sárkány községben, Kőhalomban, Kacán, Zsiberk községben, Botfaluban és Kóboron.

Géczi Gellért polgármesterjelölt, Négyfalu

Az elmúlt 4 év négyfalusi eredményeiről: kattintson!

Gergely János polgármesterjelölt, Ürmös

Az elmúlt 4 év ürmösi eredményeiről: kattintson!

Epureanu János polgármesterjelölt, Alsórákos

Taizs János polgármesterjelölt, Tatrang

Az elmúlt 4 év tatrangi eredményeiről: kattintson!

Iakab Árpád polgármesterjelölt, Krizba

A polgármesterjelölt tervei és céljai: kattintson!

Lőrincz Béla polgármesterjelölt, Homoród

Az elmúlt 4 év homoródi eredményeiről: kattintson!

Csíki Kálmán polgármesterjelölt, Bodola

Az elmúlt 4 év bodolai eredményeiről: kattintson!

Kelemen József Attila polgármesterjelölt, Olthévíz

Az elmúlt 4 év olthévízi eredményeiről: kattintson!