Kedves krizbai lakosok,

 

Különleges megtiszteltetés és egyben nagy felelősség az, hogy indulok a 2020. szeptember 27-ei helyhatósági választásokon mint Krizba község polgármesterjelöltje.

Azt hiszem, mindenki egyetért azzal az állítással, hogy Krizba legnagyobb értéke, maga az ott élő emberek. A jól tájékozott emberek, erős jellemű emberek, akiket nem lehet manipulálni vagy átverni.

Egy olyan községben élünk, amellyel mindannyian törődünk, de amely az elmúlt években túl keveset fejlődött. Jelenleg gazdasági elszigeteltségben élünk, hiányoznak a beruházások, és rossz az ügyintézés. Így egy elfedett, poros községgé válunk. Túl kell lépnünk a vidéki megbélyegzésen, amivel közösségünket jellemzik.

Az általam vállalt fejlesztési projektek célja a fenntartható fejlődés, a hosszú távú tervezés. Ezek a  beruházások érintik a szennyvízhálózat és vízellátó rendszer biztosítását és korszerűsítését, az utak aszfaltozását, a befektetők vonzását és befektetések létrejöttét, új munkahelyek létrehozását, a közpénzek felhasználásának teljes átláthatóságát és az életszínvonal emelését. Különböző EU által finanszírozott programokat valósítanánk meg, a közpénzeket maximálisan kiszanálnánk a fejlesztésekre.

Egy embernek egyedül nagyon sok tennivalója van, ezért kérem Önöket egy olyan csapat kialakítására, amely emberközeli, készen áll a közérdek szolgálatára, az emberek problémainak valós megoldására.

Prioritások:

  1. Jobb költségvetést, több fejlesztési programot! Olyan csapattal fogunk dolgozni, amely által minél inkább ki tudjuk használni a fejlesztési programokat, minél jobb költségvetést tudunk kialakítani.
  2. Biztonságot az embereknek! Olyan eszközöket és munkamódszereket akarok bevezetni, amelyek visszaszorítják a bűncselekményeket, és nyugodt, békés környezetet biztosít a lakosok számára.
  3. Tisztességes munka, modern beszerzés! Bevezetjük a nyílt és a valós versenyt biztosító közbeszerzési rendszert, amely egyértelmű feltételeivel lehetővé teszi a nagyértékű termékek és szolgáltatások tisztességes beszerzésére.
  4. Átláthatóan a közpénzekről! Átláthatóvá tesszük a közpénzek elköltését: a kifizetésekkel kapcsolatos dokumentumokat maradéktalanul feltöltjük a polgármesteri hivatal honlapjára.
  5. Tiszta települést! A kényelem egyik alapvető feltétele a tisztaság, ezért megteszünk mindent, hogy községünk tisztább legyen.
  6. Gazdagabb és jobban kezelt helyi költségvetést! Azon fogunk dolgozni, hogy növeljük a községünk számára eddig megszabott költségvetést.
  7. Segítség a lakhatásban! Szociális programokat vezetünk be hátrányos helyzetű emberek számára, illetve szociális lakások építésére irányuló programokat indítunk, mint például az ANL-lakások, lakóházak.
  8. Segítség a bajban! A heves esőzések által okozott árvizek veszélyének elkerülése érdekében biztosítjuk a társfinanszírozást, és további pénzügyi forrásokat hívunk le a szennyvízcsatorna tisztításához, javításához és akár újraépítéséhez.
  9. Több uniós pályázatot! Vissza nem térítendő uniós támogatásokat pályázunk meg, mint például a napelemes panelekkel megoldott utcai világítás kialakítására. Ezek olyan lehetőségek, amelyeket ki kell használjunk, hiszen a közösség fejlődéséhez vezet.
  10. Minőségi oktatást, jobb jövőt gyermekeinknek! Az iskolákban jobb körülményeket teremtünk, amely megfelel a 21. századi digitalizációs világ elvárásainak. Ezek a gyerekek és a tanárok javát is szolgálják.

 

Nyilvánvaló, hogy ez a dokumentum tökéletesíthető, ezért szükségem van az Önök segítségére, hogy együtt tervezzük meg Krizba jövőjét. Várom a közösségünk jövőjével kapcsolatos javaslataikat!

A jó Isten segítsen céljaink elérésében!

 

Iakab Árpád polgármesterjelölt

Krizba