Kovács Attila, candidat UDMR de Brașov la Camera Deputaților, și-a prezentat Programul electoral, accentuând principalele obiective, modul de gestionare a situației pandemiei, și a prezentat sugestiile sale privind rezolvarea problemelor economice ale acestei situații speciale.
„Mă angajez să reprezint interesele și problemele reale ale comunității noastre în Parlament – am spus la începutul campaniei electorale parlamentare din 2020. În această perioadă am notat sugestiile venite din partea alegătorilor vizând activitatea mea în următorii 4 ani, pe care să le includ în programul meu electoral. Consider această procedură ca o colectare continuă de date, deoarece numai acestea oferă o imagine adecvată despre nevoile comunității. În ultimele trei săptămâni, am participat la o serie de întâlniri și discuții la Brașov și în tot județul, consultându-mă cu tineri, antreprenori și profesori cu privire la tot ceea ce aș vrea să realizez în activitatea mea parlamentară ” a concluzionat candidatul.
Înainte de prezentarea programului, Kovács Attila a făcut cunoscut un document în care detaliază viziunea lui asupra situației actuale și direcțiile în care consideră că ar trebui să se îndrepte deciziile politice pentru ca viața noastră de după pandemie să poată continua între cote normale. În manifestul intitulat „3 lucruri pe care le-am învățat datorită virusului”, candidatul UDMR și-a detaliat punctul de vedere asupra acțiunilor autorităților în domeniul educației, economiei și serviciilor sociale, și cum ar trebui să-și asume Statul responsabilitatea în aceste domenii. Candidatul a subliniat că, în Parlament, va milita pentru redobândirea încrederii și asumarea răspunderii politice. Accentuează în manifest și că situația epidemiologică nu trebuie politizată, ci este necesară asumarea răspunderii politice în căutarea de soluții reale. Conținutul integral al manifestului poate fi consultat pe site-ul UDMR, versiunea în limba română fiind atașată celei în limba maghiară: AICI.
În programul său electoral, candidatul a identificat măsurile care oferă soluții reale la problemele reale despre care i-au vorbit oamenii. Totodată, Kovács Attila își asumă și pachetul de măsuri de protecție pentru combaterea efectelor pandemiei și redresare economică, elaborat de UDMR la nivel național, având ca scop protecția sănătății, protejarea locurilor de muncă, fie vorba de medici, profesori, agricultori, antreprenori, vânzători din piață sau tineri informaticieni. ”Protecția față de efectele pandemiei reprezintă prioritatea noastră absolută, de aceea propunem măsuri concrete”, a subliniat candidatul din județul Brașov. Documentul, intitulat Măsurile UDMR pentru gestionarea pandemiei și pentru redresarea economică, poate fi consultat, în limba română AICI.
În detalierea programului electoral, a subliniat că miza alegerilor este evidentă: ca vocea oamenilor să se audă și la București, în Parlament, comunitățile locale să primească mai mulți bani pentru proiectele lor, iar investițiile raționale și urgente în sistemul sanitar, în infrastructura rutieră să fie prioritare.
Candidatul a accentuat că își va desfășura activitatea de deputat urmând principiul că fiecărui cetățean al României trebuie să i se respecte dreptul garantat de Constituție: accesul la o educație de calitate. Consideră că deciziile privind redeschiderea școlilor și universităților acolo unde o asemenea măsură nu reprezintă niciun fel de pericol trebuie să fie luate la nivel local!
„Statul trebuie să garanteze servicii sociale pentru categoriile vulnerabile, mai ales vârstnicilor și bolnavilor cronici, să nu-și ia gândul de la ei atunci când adoptă măsuri specifice situației în care ne aflăm” – menționează Kovács Attila în programul său electoral. După cum a afirmat, este important ca antreprenorii să beneficieze de sprijin real, la fel și angajații din sectoarele lovite de măsurile specifice condițiilor de pandemie, dar și agricultorii și producătorii de la nivel local. Încurajează elaborarea strategiei Statului, centrată pe sectoare, în vederea protejării locurilor de muncă și crearea de noi posibilități pe piața muncii. „Chiar și în vremuri grele trebuie să definim direcția în care ne îndreptăm” – a adăugat candidatul.
La finalul prezentării sale, Kovács a subliniat că „procesul votului nu reprezintă un risc mai mare decât a face cumpărături sau o călătorie cu autobuzul. Așa că nimeni nu-și pună în pericol sănătatea. Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pe motiv de boală sau invaliditate, pot solicita urna specială (mobilă). Dacă doriți să votați cu urna mobilă vă rugăm să ne contactați și vom ajuta să depuneți cererea în acest sens.”
Hagyj üzenetet