Brassó megyei képviselőjelölt bemutatta választási programját, amelyben megjelölte legfontosabb célkitűzéseit.

Az utóbbi időszak összegzéseképp elmondta, hogy az elmúlt 3 hétben Brassóban és a megyében több emberrel találkozott, egyeztett vállalkozókkal, fiatalokkal, gazdákkal, tanárokkal. „Krizbán a gazdák ügyeiről, Alsórákoson helyiek gondjairól, Barcaújfaluban az oktatás biztonságáról, Keresztváron a képviselet fontosságáról került szó. Jártam Apácán, Botfaluban, Bodolán, Rozsnyón, Fogarason, Kóboron és folytatjuk a körutat. A településeken feladatokkal bíztak meg, és az elmondottakat belefoglalom a választási programomba is. Ezeket képviselem majd a Parlamentben” – részletezte Kovács Attila.

Többek közt arról is nyilatkozott, hogy a december 6-ai választások tétje számára egyértelmű: a magyarok megkerülhetetlenek legyenek a román politikában, emellett több pénz jusson a magyar településeknek, az észszerű és sürgős fejlesztések elsődlegesek legyenek az egészségügyben és a közúti infrastruktúrában, és mint hozzátette: „hogy bátran használhassuk anyanyelvünket, senki ne csúfolódjon nemzeti szimbólumainkkal”.

Az RMDSZ kidolgozott egy járványkezelési és gazdaságélénkítő programot azzal a céllal, hogy az ország sikerrel védekezzen a járvány egészségügyi hatásai, valamint gazdasági következményei ellen. „Világos programunk van arra, hogyan védjük az egészséget, védelmezzük a munkahelyeket, legyen szó orvosról vagy tanárról, gazdáról vagy kisvállalkozóról, piaci árusról vagy fiatal informatikusról. Azt szeretnénk, hogy a járványkezelés jó kezekben legyen, ehhez konkrét intézkedéseket javasolunk” – hangsúlyozta a Brassó megyei képviselőjelölt.

A célok bemutatása során kiemelte, hogy azért fog dolgozni, hogy az oktatásban minden állampolgárnak, nemzetiségétől függetlenül tiszteletben tartsák az alkotmány által biztosított jogát: a minőségi oktatásban való részvételt. Fontosnak tartja, hogy helyi szintű döntés legyen az iskolák és egyetemek kinyitása azokon a településeken, ahol ez nem jelent semmiféle veszélyt. „Szociális szolgáltatások biztosítása a kiszolgáltatottak rétegeknek, főként az időseknek és krónikus betegeknek. Az állam ne vegye le róluk a gondját” – szerepel a választási programban. Mint mondta, fontos, hogy az állam nyújtson reális támogatást a vállalkozóknak, főleg a kiszolgáltatott szektorokban dolgozóknak, helyi gazdáknak, termelőknek, és ne hagyja magukra őket. Szorgalmazza egy állami stratégia kidolgozását a munkahelyek védelme és új munkahelyek teremtése érdekében. „A kiutat nehéz időkben is meg kell határoznunk” – tette hozzá a képviselőjelölt.

A bemutató végén kiemelte, hogy „a szavazás biztonságos, nincs nagyobb kockázata, mint egy üzletben vásárolni, buszozni. Nem kérünk olyat, ami veszélybe sodorná a magyar embereket. Akinek mozgóurnára van szüksége, az jelezzen az RMDSZ-nél és segítünk igényelni és eljuttatni a kérést”.

Az RMDSZ képviselőjelölti listáján első helyen szerepel Kovács Attila,  majd következik, Ambrus Izabella, Tóásó Imelda, Szakál András, Varga Nándor, Toró Tamás, Antal Annamária, Péter Zsolt, Kirsch Gábor, Áros Levente, László István, Imbre Eduárd. Szenátorjelöltek: Géczi Gellért, Molnár Stefánia, Iakab Árpád, Pakot Zoltán, Udvardi Árpád, Dudás Jakab.

Kovács Attila manifesztuma: 3 dolog, amire a vírus tanított meg – kattintson!
Kovács Attila választási programja: konkrét célok és javaslatok – kattintson!
Az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programja – kattintson!