A közösség választott meg minket, kötelességünk és felelősségünk beszámolni. Azért indítottuk el a Megyei körkép című sorozatot hónapokkal ezelőtt, hogy bemutassuk az elmúlt négy év eredményeit, amelyeket az RMDSZ-es tisztségviselők sikerült megvalósítsanak. Mindezeket a jelen kiadványba foglaltuk össze, amely ugyanazon célt szolgálja: felelősségteljesen beszámolni az eredményekről.

2016-ban megye szinten egy olyan politikai egyezséget hoztunk létre, amely alappillérévé vált a reptér megvalósításának, illetve a megye két másik nagy prioritásának, a kórházak és az úthálózat fejlesztésének a megvalósítását is lehetővé tette. Ugyanakkor lehetővé tette magyarságunknak nem csak a megőrzését, hanem a fejlődését is: lehetővé tette a Magyar Nemzetközi Színházfesztivál, a Brassói Magyar Napok, a Gyermefesztivál megszervezését, illetve azt is, hogy odafigyeljünk az oktatásra és az egyházainkra is.

A magyar közösség 2016-ban olyan eredményeket ért el, amire akkor nem számítottunk, hiszen ki gondolta azt, hogy egyszerre lesz megyei tanács alelnökünk és alpolgármesterünk. Most megint az elején vagyunk egy útnak, az alkotás pillanatában vagyunk.

Az elmúlt 4 évben ott voltunk és dolgoztunk, az elkövetkező négy évben is ott kell lennünk, ahol rólunk is döntenek.

Én bízok közösségünkben. Bízok abban, hogy az eredményeink – amelyet ebben a kiadványban bemutatunk – kellő meggyőzőerővel bírnak, és ahogy eddig megbízást kaptunk a közösségtől, úgy az idei választásokon újabb önkormányzati munkával bíznak meg az emberek. Addig is ajánlom figyelmükbe a részletes beszámolóinkat.

Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szerveztének elnöke

A kiadvány augusztus 27-én jelent meg a Brassói Lapok hetilapban. 

Az RMDSZ jelöltjei Brassó megyében: kattintson!
A Brassói Lapokban megjelent kiadvány: kattintson!
Egy helyen találja az elmúlt 4 év beszámolóit: a cikkért kattintson!