Uniunea Democrată Maghiară din România, Organizaţia Judeţeană Braşov a finalizat procesul de depunere a dosarelor de candidatură la alegerile locale din acest an.

„Am depus candidaturile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, pentru funcția de primar al Municipiului Brașov, respectiv pentru funcțiile de consilieri în Consiliul Municipal Brașov și Consiliul Județean Brașov. În județ, avem 8 candidați pentru funcția de primar, și la 18 localități am depus liste de candidați pentru Consiliul Local.”-  a declarat Kovács Attila, președintele Organizației Județene UDMR Brașov.

Domnul Kovács Attila a afirmat că UDMR dispune de o echipă bine pregătită, o echipă care are foarte multe realizări în cei 4 ani de mandat care tocmai se încheie, și speră că vor putea continua aceste proiecte pe care le-au început și în mandatul viitor.

„Am reușit să adunăm aproape 4000 de semnături la nivelul județului Brașov pentru Consiliul Județean Brașov, iar la nivelul municipiului Brașov în jur de 2000 de semnături. Doresc să mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit și sperăm să putem arăta forța comunității la alegerile din 27 septembrie.” – a accentuat Kovács.

Președintele Organizației a spus că există multe realizări de care comunitatea maghiară poate fi mândră, deoarece datorită activității oficialilor maghiari și a stabilității politice asigurate de UDMR, au reușit să dezvolte Municipiul și județul Brașov, în domeniul cultural, economic, sănătate, inclusiv educație. Kovács Attila a subliniat că la alegerile din 2016 UDMR a obținut un rezultat de neașteptat, și astfel comunitatea maghiară are un vicepreședinte la Consiliul Județean  și viceprimar la municipiul Brașov.

Primii patru candidați de pe lista pentru Consiliul Județean sunt domnul Kovács Attila,  președintele UDMR Organizația Județeană Brașov, doamna Tóásó Imelda, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, candidat și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov, domnul Szakál András, consilier județean, și doamna Ambrus Izabella-Agnes deputat. Primii doi candidați de pe lista pentru Consiliul Local al Municipiului Brașov sunt  Barabás László, candidat la funcția de consilier local și pentru funcția de primar al Municipiului Brașov și Toró Tamás, candidat la funcția de consilier local al Municipiului Brașov.

„Mi-am depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. În ultimii 4 ani, în calitatea de vicepreședinte am participat la dezvoltarea unor programe de finanțare pentru sport, cultură sau sprijinirea cultelor religioase. Pe de altă parte am participat la atragerea fondurilor europene pentru diferite domenii cum este promovarea turismului, protecția mediului sau digitalizarea administrației publice locale. Consider că aceste proiecte trebuie duse mai departe, iar acest lucru se poate realiza doar cu o echipă puternică alături. Pe listele depuse astăzi avem candidați pricepuți, bine pregătiți, împreună cu care putem duce la bun sfârșit proiectele județului Brașov. ”- a accentuat doamna Tóásó Imelda, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, candidat și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov.

Barabás László, viceprimar al Municipiului Brașov, a explicat: „Candidez la primărie anul acesta pentru funcția de primar, pentru că în perioada cât am fost viceprimar împreună cu echipa primăriei am demarat și am finalizat foarte multe proiecte interesante și benefice pentru Municipiul Brașov. Aș dori să continui munca pentru acest oraș.”

„Candidez la Consiliul Municipal Brașov, deoarece aș dori să continui munca începută din 2012, care s-a concretizat în mai multe feluri. Pe segmentul cultural am reușit să organizăm mai multe evenimente culturale, cum ar fi Zilele Culturale Maghiare, Festival de Teatru în Limba Maghiară, Festivalul pentru Copii în Limba Maghiară.   În altă ordine de idei m-am implicat și în activitatea sportivă a orașului, am gestionat secția de natație, dar m-am implicat și în alte activități sociale la direcția de servicii sociale, unde am implementat mai multe proiecte. Aș dori să rămân în continuare în Consiliul Local, pentru a putea continua aceste proiecte și pentru a deservi comunitatea maghiară, dar și comunitatea brașoveană în general.” – afirma Toró Tamás. Este important de menționat cu acest prilej că, evenimentul cel mai recent, Festival de Teatru în Limba Maghiară inițiat de domnul consilier, a avut loc în curtea liceului „Aprily Lajos”, cu respectarea măsurilor impuse de situația epidemiologică.

În județul Brașov, UDMR lansează candidați la postul de primar în 8 localități: Gellért Géczi în municipiul Săcele, Gergely János în comuna Ormeniș, Epureanu János în comuna Racoș, Lőrincz Béla în comuna Homorod, Taizs Janos în comuna Tărlungeni, Iakab Árpád în comuna Crizbav, Csíki Kálmán în comuna Budila, Kelemen József la comuna Hoghiz, iar în ce privește listele de candidați pentru consiliile locale, organizația lansează candidați în 18 localități: pe lângă cele amintite mai sus, la Apața, Hălchiu, Teliu, Șercaia, Rupea, Cața, Jibert, Bod și Cobor.