Jelöltjeink a 2016-os helyhatósági választásokon

A Brassó városi tanácsosjelöltek listáját Tóásó Imelda, az RMDSZ Brassó Városi Szervezetének elnöke vezeti, őt követi második helyen Barabás László. A megyei tanácsosjelölt-lista első helyén Kovács Attila, a Szövetség Brassó Megyei Szervezetének elnöke szerepel, a következő bejutó helyen, az átfedéseket leszámítva, Ambrus Izabella van.

Sikerült megegyezni az EMNP-vel, és – ahogy az egyházakkal való konzultáción is jelezték az egyházképviselők – a harmadik helyet ajánlottuk fel a városi listán, amelyet el is fogadtak. Így Brassóban a tanácsosjelöltek listáján, a harmadik helyen az EMNP részéről Toró Tamás a jelölt.

Brassó megyei tanácsosjelöltek

„A nőknek helyük és szerepük van a helyi, megyei önkormányzatokban. Anyaként még inkább fontosnak tartom, hogy a magyar közösségért merjünk tenni, mivel így gyerekeinkért és az ők biztonságos jövőjükért cselekedhetünk. Ezért is állíthatom, hogy a színvonalas magyar iskola és oktatás biztosítása az elsődleges célok egyike, melyhez szakmai tudásommal szeretnék hozzájárulni.” Teljes bemutatkozó ide kattintva.

Ambrus Izabella, Brassó megyei tanácsosjelölt

„Célunk, hogy a magyar emberek számára biztonságot tudjunk nyújtani mind az oktatás, a kultúra, mind a kisebbségjogok terén. Erre csak akkor van megoldás, ha Brassó megyében, a városban és a Brassó megyei vidéki önkormányzatokban meg tudjuk őrizni a magyar érdekképviseletet. Meg kell tudnunk tartani polgármestereinket, alpolgármestereinket, tanácsosainkat, akik a magyar közösségért és érdekeiért dolgoznak. Kell valaki, aki kiáll a magyarokért, aki harcol a jogainkért!”

Interjú ide kattintva a június 5-ei választások kapcsán.

Kovács Attila megyei tanácsosjelölt

Brassó megyei jelöltjeink teljes listája megtekinthető a helyhatósági választások kapcsán indult RMDSZ honlapon ide kattintva.

Brassó városi tanácsosjelöltek

„A magyar közösséget családok alkotják: nagyszülők, szülők, gyerekek, akik biztonságáért kell dolgoznunk. Szerepet kell tudjunk vállalni a jelenben, hogy a jövő generációit ne fenyegessék a maihoz hasonló veszélyek, és itthon maradásra kell tudjuk ösztönözni őket. Kész vagyok tanácsosként feladatot vállalni, hogy a családjaink és gyerekeink biztonságáért, jövőjéért dolgozhassak.” Teljes bemutatkozó ide kattintva.

Tóásó Imelda, Brassó városi tanácsosjelölt

„A Brassó városi önkormányzatban szakemberekre van szükség, hogy specifikus problémákra szakértői válaszokat és megoldásokat tudjunk adni. Eddigi munkám során sikerült tapasztalatot szereznem, így erre alapozva úgy gondolom, hogy érdemben tudom segíteni a városi tanács munkáját, ugyanakkor képviselni a Brassó városi magyar közösséget.”

Teljes bemutatkozó ide kattintva.

Barabás László, Brassó városi tanácsosjelölt

„Önkormányzati képviselőként az elmúlt négy évben többek közt a kultúra és a sport terén sikerült eredményeket elérni, képviselve a magyar közösséget. Városi tanácsosként folytatni, gyarapítani és bővíteni szeretném tevékenységeimet. Brassó megyében a két magyar párt újra összefogott, hogy közös erővel szólítsuk meg a magyarokat az erős képviselet megtartása érdekében.”

Toró Tamás, Brassó városi tanácsosjelölt

Brassó városi jelöltjeink teljes listája megtekinthető a helyhatósági választások kapcsán indult RMDSZ honlapon ide kattintva.

Brassó megyei polgármesterjelöltek

„Kitartó és jó problémamegoldó készséggel rendelkező embernek tartom magam, aki minden tudását és erejét felhasználva, jóakarattal cselekszik a közösségért. Ezt kiegészíthetem, hogy most már jelentős tapasztalattal a hátam mögött. Négyfalusiként szólok a négyfalusiakhoz, és terveim a négyfalusi emberekről szólnak a négyfalusi embereknek.”

Géczi Gellért, Négyfalu polgármesterjelöltje

„Tapasztalatomat itthon, Tatrangon szeretném hasznosítani. Azért szeretnék polgármester lenni, hogy az eddigi tevékenységem során szerzett tudásomat a tatrangi közösség javára fordítsam, kiemelten a mezőgazdaság terén.”

Szakál András, Tatrang polgármesterjelöltje

„Egy újabb mandátum megszerzése esetén szeretném folytatni és befejezni az elkezdett munkálatokat. Célom, hogy több uniós pályázati lehetőséget kihasználjak. Feladataim között szerepel továbbra is ápolni, őrizni a helyi hagyományainkat, népszokásainkat és a testvértelepülési kapcsolatainkat.”

Bölöni László, Apáca polgármesterjelöltje

„Polgármesteri tisztségemet soha nem hatalomnak tekintettem, hanem inkább szolgálatnak a községem javára. Az évek során megtanultam, hogy a gyerekekbe és az emberekbe való befektetés a legfontosabb. Nem ékes szavakkal, hanem példamutató cselekedettel, emberszerető tettekkel tudunk megmaradni ebben a közösségben.”

Gergely János, Ürmös polgármesterjelöltje

„Építeni, gyarapítani és tovább tervezni. A fejlesztések, megvalósítások és főként a fokozott közbiztonsági intézkedések megerősítik közösségünket. Ahogy eddig, továbbra is célom, hogy a terveket eredményekbe fordítsam át. Jó feltételeket kell biztosítani a tanításhoz, tanuláshoz, közösségi találkozókhoz, közlekedéshez, egyszóval biztonságos környezetet kell teremteni közösségünk számára.”

Epureanu János, Alsórákos polgármesterjelöltje

„Bodolán elsődleges teendő, hogy a földeket visszakapják jogos tulajdonosaik, hogy a pályázati és támogatási lehetőségeket ki tudják használni. Fontos feladatnak látom mind az iskola és oktatás minőségének, mind a falu infrastruktúrájának javítását. Célom, hogy közösségünk békében és biztonságban éljen.”

Dudás Jakab, Bodola polgármesterjelöltje

Mit tett az RMDSZ az elmúlt 4 évben?

A Brassói Lapok mellékleteként május 5-én megjelent a Megyei körkép kiadványunk, amely a megye elmúlt 4 évéről számol be. A kiadvány válasz arra a kérdésre, hogy mit tett az RMDSZ az elmúlt 4 évben a magyar közösségért. A megyében tevékenykedő tisztségviselőink munkája igencsak eredményes, és ezt büszkén merjük megmutatni.
Megyei tanácsosaink, városi tanácsosunk, polgármestereink, alpolgármestereink, tanácsosaink ifjúsági és nőszervezeti elnökeink mesélnek az elmúlt időszakról, illetve eredményeiket képekben is bemutatják.

A Megyei körkép kiadvány megtekinthető online ide kattintva.

A 4 éves beszámolókat külön-külön elolvashatja honlapunkon ide kattintva.

Kelemen Hunor szövetségi elnök Brassóban találkozott a megyei jelöltjeinkkel

Kelemen Hunor szövetségi elnök május 7-én Brassóba látogatott az ötödik Szórvány Napok keretében megszervezett Egymás Európája, egy más Európa című beszélgetésre. Az RMDSZ elnökét hallhattuk a migrációról, őshonos kisebbségünk értékeinek megőrzéséről.
„Az RMDSZ csupán egy eszköz, a cél pedig az, hogy olyan közpolitikákat alkossunk meg és ültessünk gyakorlatba, amelyek az emberek biztonságát, jövőbe vetett hitét és közösségi építkezéshez fűződő reményét megerősítik. Ha ez az eszköz erős, akkor az önkormányzati majd a parlamenti választások után befolyásolni tudjuk a dolgok irányát. Ezért is hangsúlyozom: az önkormányzati politizálásról lemondani annyit jelentene, hogy átadni a helyet más szervezeteknek, lemondani arról, hogy a döntések részesei legyünk” – hangsúlyozta Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnökének beszélgetőpartnere Ambrus Attila újságíró volt, az esemény házigazdája pedig Koszta István evangélikus lelkész, valamint Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke.

Az eseményről ide kattintva olvashat többet.