A 168-ik Szabadság Napon ünnepelhetett együtt az alsórákosi közösség május 23-án. Rendezvényeken, istentiszteleten vehettek részt a jelenlévők, fellépők, városvezetők és a testvértelepülések képviselői.

Beszédet mondott Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke és megyei tanácsosjelölt. A szervezőknek címzett gratulációját követően elmondta: „kétszer ünneplik Alsórákoson a magyar szabadság napját: március 15-én és ma, kicsi pünkösdkor. Akkoriban későbbre ért el a helyiekhez a szabadságharc győzelmének híre, de annak hallatán nemzetiségtől függetlenül mindenki összegyűlt a református templomban, hogy együtt ünnepeljenek. Sajnos, ez a győzelem nem hozta meg a szabadságot Alsórákoson. A helyi vezetők tudják, hogy még a demokrácia első éveiben is nehéz idők voltak. A kétezres évek után, annak köszönhetően, hogy az RMDSZ részéről különböző tisztségeket töltöttek be, lassan sikerült meggyőzni a román politikumot, hogy itt is él egy erős közösség, melynek tagjai megérdemlik, hogy fejlesszék a községet. Ennek a munkának köszönhetően sikerült eredményeket elérni.”

„Az RMDSZ-es elöljárókkal közösen sikerült megvalósítani, hogy Alsórákoson nyugalom, béke és biztonság legyen. Úgy gondolom, hogy ezt a munkát tovább kell vinni, és meg is fogja tenni ezt a helyi csapat a polgármesterrel az élen. Nem szabad a fejlődést megállítani, tovább kell növekedjen a község, hiszen – ahogy a mai esemény is bizonyítja, – itt, Alsórákoson van jövő. Öröm látni, hogy ilyen sokan jelen vannak, főként hogy gyerekek is szép számban részt vesznek. Ez bíztató.” – emelte ki a megyei tanácsojelölt, majd tartalmas ünneplést kívánt.

Epureanu János 2012 óta Alsórákos polgármestere. A 2016-os helyhatósági választásokon polgármesterjelöltként indult. „Építeni, gyarapítani és tovább tervezni. A fejlesztések, megvalósítások és főként a fokozott közbiztonsági intézkedések megerősítik közösségünket. Ahogy eddig, továbbra is célom, hogy a terveket eredményekbe fordítsam át. Jó feltételeket kell biztosítani a tanításhoz, tanuláshoz, közösségi találkozókhoz, közlekedéshez, egyszóval biztonságos környezetet kell teremteni közösségünk számára.” – nyilatkozott jelöltsége kapcsán Epureanu János.

A jeles eseményt ének, gitárszó, a fúvós zenekar és kórusok műsora tették ünnepélyessé. Neves vendégeket fogadtak a szervezők, többek közt Alsórákosról származó Antal István, parlamenti képviselőt, a testvértelepülések vezetőit, pontosabban a Békés megyei Gerendás község polgármesterét és a budapesti Zugló (XIV. kerület) alpolgármesterét, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnökét.

További fotók az eseményről ide kattintva.
Ide kattintva olvashatják el Epureanu János 4 éves, a 2012-2016-os mandátumra vonatkozó beszámolóját.

A Brassó városi és megyei tanácsosjelöltjeink, polgármesterjelöltjeink rövid bemutatkozóját ide kattintva tekinthetik meg.