A külhoni magyar támogatásokat kezelő Bethlen Gábor Alap Zrt. vezérigazgatója, Erdélyi Rudolf Zalán július 30-án hivatalos látogatást tett Brassóban, Toró Tamás Brassó város területi elnök meghívására. A találkozón részt vett Kirsch Gábor megyei elnök, Ambrus Izabella-Ágnes Brassó megyei alprefektus és Géczi Gellért Négyfalu alpolgármestere. A megbeszélés témái között a különböző pályázati források, a fennálló problémák átbeszélése, valamint a következő rövid-, közép- és hosszútávú fejlesztések szerepeltek.

Kirsch Gábor, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke kiemelte, hogy egyik legfontosabb prioritásunk a közösségépítés, az emberközelibb viszony kialakítása, amelyek megvalósításához változatos és nagyszabású megírt, megnyert pályázatokra van szükség. A találkozón Toró Tamás elmondta, hogy Brassó a Kárpát-medence dél-keleti bástyája, amelyre oda kell figyelni. Ugyanakkor, személyesen is megköszönte a BGA Zrt. vezetőjének, hogy a szervezet továbbra is kiemelt figyelmet tanusít a barcasági magyar közösségek iránt. Géczi Gellért megemlítette a négyfalusi fejlesztési potenciált, Ambrus Izabella pedig ezen projektek jogi vetületeit részletesen ecsetelte.

Erdélyi Rudolf, a BGA Zrt. vezetőjeként bátorítja a szórványban élőket, hogy pályázzanak, éljenek a lehetőségekkel. A találkozó végén a felek megállapodtak a rendszeres kapcsolattartásban is.