Több mint 100 Beszterce, Brassó, Fehér, Hunyad és Kolozs megyei településvezető vett részt július 13-án, kedden a Startoljunk rá! önkormányzatoknak szóló konferenciáján. Vincze Loránt, európai parlamenti képviselő Startoljunk rá! erdélyi tájékoztatójának következő állomása a Kolozs megyei Kalotaszentkirály volt, ahol a szakemberek a belső erdélyi önkormányzatok polgármestereinek, alpolgármestereinek és tanácsosainak mutatták be az Európai Unió következő hét évének pályázati lehetőségeit.

A Startoljunk rá! szakértői, Lengyel Erika, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség osztályvezetője, és Ilyés Szabolcs, a RegioConsult ügyvezetője ismertették az uniós prioritásokat, irányelveket, és gyakorlati jótanácsokat is adtak a településvezetőknek.

,,Hatalmas előnyben vagyunk mi, magyarok, hiszen erős helyzetben vagyunk az önkormányzatokban, és kormányzati szerepet vállalt az RMDSZ, így lehetőség van központilag is segíteni a pályázását, egyszerűsíteni a pályázást, csökkenteni a bürökráciát, digitalizálni, és a törvényhozásban is lehetőség lesz a megfelelő törvénymódosítások eszközléséhez annak érdekében, hogy időben fel tudjuk használni a forrásokat.” – emelte ki a találkozón Vincze Lóránt.

A brassói küldöttség tagjai: Géczi Gellért – Négyfalu alpolgármestere, Taizs János – Tatrang alpolgármestere, László István – Apáca alpolgármestere, Jónás András – négyfalusi tanácsos, Szabó Szilveszter – keresztvári tanácsos, Rozsnyai Sándor – höltövényi tanácsos, Tana János – apácai tanácsos és Lázár Attila – botfalusi tanácsos.

Bővebb információk a Startoljunk rá! körútról: https://bit.ly/2UcmmEx