Négyfaluban július elején kerültek ki azok a településrészeket jelző helységnévtáblák, amelyek magyar nyelven is jelezték a városrészek/negyedek nevét. Sajnos, egy hetet sem bírtak ki a frissen kihelyezett táblák, a magyar feliratokat szombatról vasárnapra virradóra ismeretlen tettesek lemázolták.

“A négyfalusi magyar közösség számára mindig is fontos volt a kétnyelvű feliratok, helységnévtáblák használata. Múlt héttől a Cheia felől érkező 1A Nemzeti Úton Négyfalu fele érkezve Babarunka és Ósánc bejáratát is kétnyelvű feliratok jelzik. Ez nemcsak azért lényeges, mert a törvény előírja ezt a jogot, hanem azért is, mert az ilyen jellegű kezdeményezések a vidékünkre jellemző multikulturalitásnak, jó együttélésnek a jelei, és persze nem utolsó sorban egy ilyen kezdeményezés az itt élő erős magyar közösségről is tanúskodik” – emelte ki akkor egy Facebook-posztban Géczi Gellért, Négyfalu RMDSZ-es alpolgármestere.

Azonban egy hetet sem bírtak ki a kihelyezett városrészeket és negyedeket jelző táblák, ismeretlenek megrongálták, fehér festékkel lemázolták a magyar feliratokat. “Elszomorító tény az, hogy egyesek elképzelésében van még hely ilyen jellegű meggondolatlan gesztusokra, melynek célja nem más, csak hogy aláássa a nemzetek közötti békés együttélést, az egymás iránti tiszteletet, megértést, toleranciát” – jegyezte meg az ügyről egy Facebook-bejegyzésben Géczi Gellért alpolgármester.

Az esetet követően, Géczi Gellért egyeztetett a helyi városvezetőséggel is: az önkormányzat feljelentést tesz az ügyben és kicserélteti a megrongált táblákat.