Országos szinten elindult az RMDSZ aláírásgyűjtése, amely szeptember 30-tól október 6-ig tart. Összesen az országból 100 ezer támogatói aláírásra van szükség ahhoz, hogy képviselőket és szenátorokat indítson a Szövetség a december 6-ai parlamenti választásokon. Brassó megyéből 3500 támogatói aláírásra van szükség.

„Ahhoz, hogy az elkövetkezőkben a Brassó megyei magyarságnak legalább országos képviselete, azaz parlamenti képviselője legyen, 6 napon belül össze kell gyűjtenünk 3500 aláírást. A helyhatósági választások eredményeit több szempontból meg kell vizsgáljuk, hogy mi vezetett ide, viszont most a munkát folytatni kell. Ezért felkérjük a Brassó megyei magyarságot, hogy támogasson aláírásával, hiszen nem hagyhatjuk teljes képviselet nélkül a Brassó megyei magyar közösséget” – hangsúlyozta Kovács Attila, megyei RMDSZ-elnök.

Az elmúlt időszakban az RMDSZ meghirdette a képviselőnek és a szenátornak való jelentkezést, erre határidőig, szeptember 18-ig egy iratcsomó érkezett Kovács Attilától – erről október 1-jén szavaz az RMDSZ testülete, a Megyei Képviselők Tanácsa.

Brassóban papíralapon aláírhatják október 6., kedd 9 óráig az RMDSZ-székházban (Brassó, Alecu Russo utca 4. szám) hétköznapokon 8 és 16 óra között, szombaton 9 és 16 óra között, a vasárnapi egyházi alkalmakat követően az önkénteseknél és várhatóan online is lesz rá lehetőség. Brassón kívül az RMDSZ-es tisztségviselőknél írhatják alá.

Az október 1-jei Megyei Képviselők Tanácsának gyűlésén Kovács Attila, megyei RMDSZ-elnök a helyhatósági választások eredményei alapján felajánlotta lemondását, de az MKT nem fogadta el. Egyetértettek abban, hogy a parlamenti választások tükrében ennek nincs helye. Az MKT ugyanakkor döntést hozott a parlamenti képviselőjelöltek jelentkezése kapcsán is: a jelenlevő 37 MKT-tagból 31 megszavazta, hogy Kovács Attila vezesse a Brassó megyei képviselőjelöltek listáját, amely kiegészül további jelöltekkel – ez a Megyei Állandó Tanács (MÁT) hatásköre. Célunk, hogy megtartsuk a Brassó megyei magyarok parlamenti képviseletét.

Ide kattintva letöltheti az ívet, amelyre összesen 15 személy aláírása fér rá. A kitöltött íveket az RMDSZ-székházban adhatja le október 6., kedd 9 óráig. Köszönjük szépen!