Kedves Brassó megyei magyarok,

Most nehéz időket élünk: a világot járvány sújtja, az emberek elbizonytalanodnak, veszélybe kerülnek a munkahelyek, de időközben azzal is szembe kell nézzünk, hogy megfélemlíteni és megbélyegezni akarják magyar közösségünket. Ennek ellenére mi nem hátrálunk meg: tettük és tesszük a dolgunk!

Az önkormányzatokban azt a politikai egyensúlyt biztosítottuk, amely lehetővé tette a repülőtér projektjének a megvalósítását, a kórházak és az úthálózat felújítását. Ugyanakkor építettük közösségünket: támogattuk az óvodáinkat és iskoláinkat, színvonalas kulturális életet hoztunk létre és odafigyeltünk egyházainkra. Azt a munkát végeztük a járvány idején, ami a román kormány feladata lett volna. Önkénteshálózatot szerveztünk elsők között az országban, segítettünk a bajban az időseknek és a rászorulóknak. A magyarok számíthattak ránk.

Az RMDSZ jelöltjei nem hagyják cserben a közösséget krízishelyzetekben sem, de akkor sem, amikor azt támadások érik. A magyar képviselet pajzsként és kardként működik. Ha nincs magyar képviselet, akkor a közösség kiszolgáltatottá válik. Viszont közösségeink érdekének és biztonságának megvédése sosem egyszemélyes feladat. Ebben a munkában mindenkire szükség van: kiemelten a történelmi magyar egyházaink megtartó erejére.

Szeptember 27-én a tét óriási: megmaradásunkról döntünk jövő vasárnap. Ehhez kellő súllyal jelen kell lennünk az önkormányzatokban, és csak akkor lesz súlyunk, ha erőt mutatunk fel. Amikor a világban káosz uralkodik, amikor bizonytalanság van, mi magyarok egységesek kell legyünk, össze kell fognunk. Szórvány megyénkben nincs más út.

Az RMDSZ az egyetlen politikai erő, amely képes megvédeni a magyar közösség érdekét. Arra kérjük közösségünk tagjait, hogy szeptember 27-én döntsenek felelősen, támogassák az RMDSZ jelöltjeit!

Áldott vasárnapot kívánunk!

Tisztelettel,

Kovács Attila

az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke