Horváth Anna, az országos RMDSZ önkormányzatokért felelős alelnöke Brassóba látogatott szeptember 17-én. A 10. Brassói Magyar Napokon szólt a magyar közösséghez.

Rendkívül furcsa és nehéz időket élünk, amelyben sokminden átalakul az életünkben, sok mindent el kellett, el kell engednünk a számunkra kedves, hozzánk közel álló dolgokból. Azt szoktuk mondani, hogy a rendkívüli idők, rendkívüli bölcsességet, bátorságot, megoldásokat és embereket igényelnek.

A körülmények, nehézségek ellenére is megszervezett BMN annak az ókori felismerésnek a jele, hogy vírus ide vagy oda, egy város erejét nem a falak vastagsága, hanem a benne élő emberek összetartozása adja. Magyar közösségként, lehetünk sokan – mint Székelyföldön, vagy kevesebben – mint Brassóban, de elegen csak akkor leszünk, csak akkor válunk tiszteletnek és megbecsülésnek örvendő közösséggé, ha erőnk van és azt képesek vagyunk felmutatni minden egyes alkalommal, amikor megmérettetünk, megszámláltatunk.

Az, hogy a BMN azon kevés, lelkünknek oly kedves dolog közé tartozik, amely legyőzte a járványt, legyőzte bennünk a félelmet, amely felszínre hozta a kedves együttléteink, összetartozásunk iránti vágyat, hiszem, hogy az ma a legfontosabb! És csakis rajtunk áll, a mi felelősségünk, hogy elegen legyünk, elég erőt mutassunk fel a következő esztendők folytatásához! Hogy ne csak sokaság, sokadalom, hanem megkerülhetetlen, összetartó közössége legyünk ennek a gyönyörű városnak!

Köszönjük Horváth Annának, hogy támogatja a Brassó megyei tanácsosjelöltjeinket, Kovács Attilát, Tóásó Imeldát, Szakál András és Ambrus Izabellát! Köszönjük a látogatást!

 

Fotó: Fejér Előd

Az RDMSZ Brassó megyei megvalósításai és tervei: kattintson! Szeptember 27-én szavazzon az RMDSZ jelöltjeire!