Az RMDSZ augusztus 27-ei SZKT-ülésén elfogadta a parlamenti választásokra vonatkozó jelöltállítási szabályzatot. Eszerint képviselőnek és szenátornak lehet jelentkezni az alábbi feltételek mellet szeptember 18-ig az RMDSZ Brassó megyei szervezeténél. Az alább felsorolt dokumentumokat emailen lehet kikérni a brasso@rmdsz.ro címre írt levélben, vagy személyesen az RMDSZ-irodában.

A jelölési dossziénak tartalmaznia kell a jelölt szakmai és politikai önéletrajzát, a jelölt nyilatkozatát, amelyben vállalja az RMDSZ politikai programját és választási programját (további nyilatkozatok), valamint csatolni kell az RMDSZ tagsági igazolvány másolatát.

Képviselő- vagy szenátorjelölt lehet az a személy, aki tagja az RMDSZ-nek, 1989 előtt nem működött együtt a titkosszolgálatokkal, valamint nem volt függetlenített pártaktivista, az elmúlt négy évben nem indult a parlamenti, európai parlamenti, illetve a helyhatósági választásokon más párt, illetve szervezet színeiben, valamint felsőfokú végzettséggel rendelkezik. Egy személy csak egy tisztségre pályázhat: vagy képviselőnek vagy szenátornak jelöltetheti magát. Emellett nem lehet jelölt az a személy, akit a 2020-as helyhatósági választásokon polgármesteri vagy megyei tanácselnöki tisztségbe választottak.

További információkról, a jelölési dosszié tartalmáról, a képviselő- és a szenátorjelöltek rangsorolásának módjáról, bővebben ITT lehet olvasni.