BRASSÓ

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy elővigyázatossági okokból a járvány miatt elmarad a március 15-ei megemlékezés és gálaest. Az RMDSZ minden évben megszervezi a főtéri megemlékezést és a nagyszínházi műsort, viszont idén a körülményekre és a gyermekeink, családjaink biztonságára való tekintettel elhalasztjuk a műsort. Megemlékezésül csak koszorúzás lesz a főtéri Bem József-emléktáblánál – ide csak azokat várjuk, akik koszorút szeretnének elhelyezni.

Amint biztonságos körülmények között megtarthatjuk a rendezvényeket, akkor megszervezzük az RMDSZ 30 éves születésnapi eseményét és a március 15-re tervezett kulturális műsorokat a helyi néptánccsoportok és a színjátszócsoport előadásában.

Vigyázzunk gyermekeinkre, vigyázzunk egymásra! Tartsuk be a hatóságok és az illetékes szervek előírásait! Megértésüket köszönjük, békés ünnepet kívánunk!

Megjegyzés: a gálaestre igényelt helyjegyeket visszaváltjuk az RMDSZ-székházban.


BODOLA

Március 15., 11.00 Ünnepi istentisztelet a református templomban, 12.10 Koszorúzás a református temető két hősi sírjánál


APÁCA

Március 14., 15.00 Apácai Sportcsarnok, fellépnek: az Apáczai Csere János Iskola diákjai és az apácai Hajnalcsillag Néptánccsoport


TATRANGON elmarad a megemlékezés.


ÜRMÖS

Március 15., 10:00 Istentisztelet az Ürmösi Unitárius Templomban, ahol beszédet mond Gergely János polgármester, Ambrus Izabella képviselő, majd koszorúzás a templom udvarán található  kopjafánál. 12 óra körül felvonulás és koszorúzás a hősök műemlékénél, majd az ürmösi kultúrotthonban műsort adnak elő a kisiskolások, végül 15 órakor ünnepi megemlékezés lesz a baróti keresztútnál.


ALSÓRÁKOS

Március 15., 11.00 ünnepi istentisztelet a református templomnál, ének, szavalat, beszédek majd koszorúzás a kopjafáknál.


NÉGYFALU – ELMARADNAK AZ ESEMÉNYEK!

Megjegyzés: aki szeretne koszorúzni, megteheti egyénileg a helyszíneket. 

Március 12.

13.00 Verssel a magyar szabadságért – szavalóverseny

Helyszín: Zajzoni Rab István Középiskola türkösi épületében

Március 13.

11.00 A kicsik forradalma – Ünnepi istentisztelet és koszorúzás

Helyszín: türkösi Evangélikus-Lutheránus templom

18.00 Kokárdakészítő kaláka nótázással egybekötve

Helyszín: Barcasági Csángó Alapítvány nagyterme, Zajzoni út 13 szám

Március 15.

14.00 Megemlékezés és koszorúzás

Helyszín: Alsótömösi 45-as emlékmű

15.00 Koszorúzás Hosszúfalu-Alszegeb

Az Evangélikus-Lutheránus Lelkészi Hivatal előtti Petőfi-szobornál,

Az Evangélikus- Lutheránus temetőben levő Csángó Vértanúk Emlékművénél

16.00 Filmvetítés: A Barcaság 1848-1849-ben

Előadás: Kossuth és barcasági kultusza

Helyszín: a Barcasági Csángó Alapítvány nagyterme, Zajzoni út 13 szám


BARCAÚJFALU – elmarad a megemlékezés.

Március 15., 11:00 Istentisztelet az Evangélikus-Lutheránus Templomban, utána közös kivonulás és koszorúzás a temetői kopjafánál.


FOGARAS

Március 15., 17:00 Ünnepi megemlékezés és koszorúzás az unitárius templom udvarnál Vida Dániel honvédőrnagy emlékére, szaval Kocsárdi Manyika. 


HALMÁGY

Március 15., 11:30 Ünnepi istentisztelet, utána a gyerek adják elő ünnep műsorukat.


OLTHÉVÍZ

Március 15., 11:00 ökomenikus istentisztelet az Olthévízi Református Templomban. Ezt követően közösen folytatják az ünneplést a kultúrotthonban, ahol fellép a Dalárda, a kórus és az általános iskolás diákok előadják rövid ünnepi műsorukat, majd a helyi Oltomány néptáncegyüttes előadásával zárul az ünnepi megemlékezés.


SZÉKELYZSOMBOR

Március 15., 11:00 Ünnepi  istentisztelet az Evangélikus-Lutheránus Templomban.


Minden helyi szervező fenntartja a programváltoztatás jogát.