Az RMDSZ Brassó megyei szervezete idén is ünnepi rendezvényeket szervez 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc 172. évfordulójának tiszteletére. Megemlékezésre és ünnepi gálaestre várják a brassó megyei magyar közösséget. Vasárnap 12 óra 30 perctől lesz a központi megemlékezés és koszorúzás a brassói Tanácstéren található Bem József-táblánál, majd a Drámai Színházban 18 órától kezdődő gálaesten a Sárospataki 8kor Színház tematikus előadását láthatják, majd a helyi néptánccsoportok és a Grimasz színjátszó csoport ünnepi előadását.

A gálaestre elkeltek a jegyek, viszont mindenkit várunk újdonságokkal a 12:30-tól kezdődő megemlékezésre.


FELHÍVÁS

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy elővigyázatossági okokból a járvány miatt elmarad a március 15-ei megemlékezés és gálaest. Az RMDSZ minden évben megszervezi a főtéri megemlékezést és a nagyszínházi műsort, viszont idén a körülményekre és a gyermekeink, családjaink biztonságára való tekintettel elhalasztjuk a műsort. Megemlékezésül csak koszorúzás lesz a főtéri Bem József-emléktáblánál – ide csak azokat várjuk, akik koszorút szeretnének elhelyezni.

Amint biztonságos körülmények között megtarthatjuk a rendezvényeket, akkor megszervezzük az RMDSZ 30 éves születésnapi eseményét és a március 15-re tervezett kulturális műsorokat a helyi néptánccsoportok és a színjátszócsoport előadásában.

Vigyázzunk gyermekeinkre, vigyázzunk egymásra! Tartsuk be a hatóságok és az illetékes szervek előírásait! Megértésüket köszönjük, békés ünnepet kívánunk!

Megjegyzés: a gálaestre igényelt helyjegyeket visszaváltjuk az RMDSZ-székházban.