A brassói magyar közösség kétnapos programsorozattal ünnepelt Szent István király tiszteletére. Az RMDSZ által szervezett eseménysorozat részeként méltón emlékeztek, továbbá az ünnepi gálaesten emelt színvonalú előadást láthatott a közönség.

Augusztus 19-én a Brassó-Belvárosi Szent Péter és Szent Pál Római Katolikus Templomban tartott ünnepi szentmisén méltón emlékeztek a szent királyra, majd a magyar hagyományok szerint megáldották az új kenyeret, végül az ökumenikus áldást követően együtt fogyasztották el a megszentelt kenyeret.

Az augusztus 25-ei ünnepi gálaesten az RMDSZ meghívására Brassóban vendégszerepelt Magyarország legnagyobb hivatásos táncegyüttese, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A Táncrapszódia című előadással álltak színpadra – ilyen színvonalas és minőségi előadást rég látott a brassói közönség. A lendületes és sokszínű folklór-műsorukban a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatták be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra.

Az RMDSZ köszönetét fejezi ki a támogatóknak, többek közt a Paprika boltnak, a Brassói lapoknak és a Brassai Magyar Adásnak.

KÉPEK A GÁLAESTRŐL: kattintson!
KÉPEK A MEGEMLÉKEZÉSRŐL: kattintson!
Kovács Attila beszéde a gálaesten: kattintson!
Ambrus Izabella beszéde a megemlékezésen: kattintson!
Tóásó Imelda beszéde a megemlékezésen: kattintson!