Brassó megyében is elstartolt az aláírásgyűjtés ahhoz, hogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a magyar közösség képviseletében indulhasson a november 10-ei államelnöki választásokon.

„Novemberben elnököt választunk. Szász lesz, román vagy magyar? Kiderül. Eljött végre az ideje annak, hogy magyar elnöke legyen Romániának? Nem csak rajtunk múlik. Miről fognak a jelöltek az elkövetkező hetekben beszélni? Valószínű, mindenről is. Kivéve rólunk. Ezt biztosan tudom. Én ezért vállalom ezt a feladatot, hogy beszéljönk magunkról – nekik. Hogy beszéljünk közös jövőnkről, azt hangsúlyozzuk, ami összeköt bennünket. Hogy mi is egy jobb országot akarunk építeni, amely megbecsüli, és nem megalázza polgárait. Az értelmetlen viták helyett építkeznünk kell. Hidakat emelni a falak helyett. Ehhez viszont több bizalomra, több tiszteletre és több párbeszédre van szükség. Kérem, támogassa Ön is, hogy erős hangunk legyen ebben a kampányban.” – nyilatkozta Kelemen Hunor.

Brassó megyében 7000 támogató aláírást kell összegyűjtenünk ahhoz, hogy Kelemen Hunor indulhasson az államelnöki választásokon. Kérjük, fogadják az Önöket megkereső önkénteseinket, aláírásgyűjtőinket. Támogasson Ön is!

Az ívet aláírhatja az RMDSZ-székházban (Brassó, Alecu Russo utca 4. szám, nyitva hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, pénteken 8 és 14 óra között), a megyében a helyi RMDSZ-es tisztségviselőknél, a magyar eseményeken, többek közt a szeptember 8. és 15. között szervezendő 9. Brassói Magyar Napok eseményein, az egyházi alkalmakat követően.