Magabiztosan, céltudatosan indulunk neki a választásoknak. Közösségünk mellettünk áll! – hangsúlyozta Kelemen Hunor.

A 2016-os parlamenti választásokon bebizonyosodott: megfordult a negatív trend, ami az RMDSZ támogatottságát illeti. A szövetségi elnök szerint ezt igazolja az a több mint 300 ezer aláírás összegyűjtése is, amelyre a kétezres évek eleje óta nem volt példa. „Ez az eredmény bizonyítja, hogy az erdélyi magyarok fontosnak tartják az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolását és az uniós támogatások megőrzését. Ezt nekünk egy Kárpát-medencei összefogással kell sikerre vinnünk május 26-án” – mondta Kelemen Hunor kedden.

Az RMDSZ elnöke köszönetet mondott a magyar embereknek, mindazoknak, akik aláírtak a Szövetség indulásáért, valamint a megyei szervezeteknek – az aktívának és az önkénteseknek –, akik megszervezték az aláírásgyűjtést.

„Brassó megyében 7500 aláírást gyűlt össze. Hálásak vagyunk a magyar közösség támogatásáért, illetve minden olyan segítőnek, aki aláírást gyűjtött! A nagyszámú aláírás megbízást jelent arra, hogy tovább dolgozzunk közösségeinkért, hogy uniós támogatásokkal tovább fejlesszük településeinket, a megyét, illetve hogy Európa szinten érvényt szerezzünk kisebbségi jogainknak” – mondta el Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke.

A Szövetség a héten még folytatja az aláírások gyűjtését, ezzel egy időben összesíti azokat, majd a jövő héten leadja a központi választási irodában (BEC), Bukarestben.