Kovács Attila, megyei RMDSZ-elnök a repülőtérprojekt mindenkori támogatójaként a 2016-ban kötött partnerségi megegyezésről beszélt, miszerint a szomszédos Kovászna megyei és megyeközponti vezetők támogatják a reptér megépítését.

„A politikai vezetőkkel egyetértettünk abban, hogy ez a beruházás elsőbbséget élvez a Brassó megyei fejlesztések közt. Ezt a stratégiai megegyezést követtük és követte az RMDSZ az országos költségvetésnél tett javaslatoknál is. Az együttműködésünk – mint látszik – eredményes, hiszen az állami költségvetésből összesen 23 millió lejt irányoztak elő a vidombáki repülőtér megépítésére. Mésfelől jónak bizonyult az a 2016-ban megkötött politikai partnerség, amelynek köszönhetően együtt tudtunk dolgozni a megye és Brassó város vezetőivel. Együtt rengeteg megyei és városi fejlesztést meg tudtunk valósítani, a repülőtér esetében önerőből végeztük el az eddigi munkálatokat, együtt érvényesítettük az eddigekhez szükséges döntéseket” – emelte ki Kovács Attila.

„Tavaly megépült a gördülőpálya, a repülőparkoló, valamint a beszállási platform, emellett idén már elkezdődött további 9 beruházási objektum tervezése: energetikai- és más melléképületek, autóparkoló, technológiai utak. A tervezés időtartama 3 hónap, a kivitelezés 8 hónap, a szerződés összértéke 34 millió lej. Továbbá kiírtuk a közbeszerzést az utasterminál tervezésére és megépítésére is, február 15-ig – a benyújtási határidő lejártáig – 4 árajánlat érkezett, ezek elbírálása folyik. Terveink szerint a nyár folyamán az utasterminál építése is elkezdődik. Az utasterminál látványtervét Dorin Stefan brassói műépítész készítette el, összfelülete 11.000 négyzetméter, 3 szintből áll (alagsor, földszint, emelet), a tervezés és kivitelezés értéke pedig összesen 185 millió lej” – részletezte Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának alelnöke.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere újra megerősítették ígéretüket, miszerint az általuk vezetett önkormányzatok hozzájárulnak az beruházáshoz.

Adrian Ioan Veştea, Brassó Megye Tanácsának elnöke február 25-re hívta össze a partnereket, a projektvezetőket és a sajtót azért, hogy bemutassák a beruházás részleteit. Mint elhangzott jelenleg 3 órát vesz fel a Kovászna megyeieknek elérni egy repülőtérhez, viszont ha megépül a vidombáki reptér, akkor már csak 1 órára lesz szükség. A tervek szerint 2020-ra fejezik be az építkezést.