Pál Gyula gyógyulásában kívánunk segíteni a Nemes Nagy Ágnes-est teljes bevételével.

Höltövény község RMDSZ-es alpolgármesterének, Pál Gyulának és családjának anyagi segítségre van szüksége ahhoz, hogy fedezni tudják az alpolgármester rákos megbetegedésének kezelési, műtéti költségeit. Ehhez kívánunk hozzájárulni a márciusban elindított adománygyűjtéssel. Az eddigi támogatások célba értek, az alpolgármester azóta is kezelésekre jár, állapota javult.

Továbbra is segíteni szeretnénk, ezért egy jótékonysági irodalmi estet tartunk Brassóban június 14-én, csütörtökön 19 óra 30 perctől az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében. P. Magyarosi Imola, sepsiszentgyörgyi színművész Nemes Nagy Ágnes, Kossuth-díjas magyar költő műalkotásait dolgozta fel és mutatja be a brassói közönségnek. Különleges előadásra lehet számítani: hallhatunk verseket, prózát, leveleket, amit a színész egymaga mutat be.

„Célom kimozdítani a nézőket, és bevonni őket egy közös játékba. Észrevétlenül elkalauzolom a nézőt a költészet világába úgy, hogy közben személyes sorsokkal találkozik, magára ismer, családjára, barátaira, környezetére, hétköznapjaira.” – írja a művésznő.

Adományozói jegyet lehet váltani az RMDSZ-székházban, melynek ára 30 lej – ez az összeg tartalmazza az adományt is, ha ezen kívül szeretné támogatni Pál Gyula gyógyulását, megteheti a rendezvényen vagy az RMDSZ-székházban (Brassó, Alecu Russo utca 4. szám, a központban, a régi Júlia Pizzázó mellett).