Lezárult az Erdélyi utazásaim diákverseny, amely alkotói pályázatot február 17-én hirdettünk meg Brassóban. Az V-VIII-as korosztályban rajz kategóriában 44 pályamunka, irodalom kategóriában 9 alkotás, illetve a IX-XII-es korosztály esetében fénykép kategóriában 7 fotó és az irodalom kategóriában 6 írás érkezett. A jelentkezők munkáit kiállítjuk és átadjuk a díjakat április 20-án, pénteken 16 órától az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében. 

Emellett a díjátadón megtekinthetik azt az Érintkezések – magyar utazókról és felfedezőkről című kiállítást, amely Sógor Csaba európai parlamenti képviselő támogatásával jött létre és a versenyt is ihlette. A kiállítást maga Sógor Csaba mutatja be, illetve átadja személyesen a felajánlott díjakat, meghívókat a brüsszeli tanulmányútra.

Minden kategóriában egy háromszemélyes hozzáértő zsűri értékeli a műveket egyénileg, amely alapján a szervezők összegzik az eredményeket. Minden versenyző (egy mű) összesen 100 pontot szerezhet.

Minden kategóriában külön-külön hirdetünk első, második és harmadik díjat, illetve két dicséretest. Sógor Csaba európai parlamenti képviselő felajánlásával a IX-XII. osztályos diákok közül mindkét kategória első és második helyezettje, azaz összesen 4 diák kétnapos brüsszeli tanulmányutat nyer. Ambrus Izabella parlamenti képviselő felajánlásával a négy kategória 20 nyertese (minden díjat és dicséretet szerző diák) bukaresti parlamenti látogatáson vehet részt. Ezen kívül több meglepetés is várja a nyerteseket.

A megye V-XII. osztályos magyar diákjainak szóló programot partnerségben szervezte Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő, az RMDSZ Brassó megyei szervezete, a Brassó Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács és Ambrus Izabella parlamenti képviselő.
Az Erdélyi utazásaim elnevezésű verseny célja bemutatni a diákok alkotásain keresztül Erdély értékeit, úgy ahogyan azt a Brassó megyei diákok jelenítik meg.