Lezárult az Erdélyi utazásaim diákverseny, amely alkotói pályázatot február 17-én hirdettek meg Brassóban. A megye V-XII. osztályos magyar diákjainak szóló programot partnerségben szervezte Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő, az RMDSZ Brassó megyei szervezete, a Brassó Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács és Ambrus Izabella parlamenti képviselő.

Az V-VIII-as korosztályban rajz kategóriában 44 pályamunka, irodalom kategóriában 9 alkotás, illetve a IX-XII-es korosztály esetében fénykép kategóriában 7 fotó és az irodalom kategóriában 6 írás érkezett. A jelentkezők munkáit kiállítjuk április 20-án, pénteken az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében, valamint átadjuk a díjakat. 

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő felajánlásával a IX-XII. osztályos diákok közül mindkét kategória első és második helyezettje, azaz összesen 4 diák kétnapos brüsszeli tanulmányutat nyer.

Ambrus Izabella parlamenti képviselő felajánlásával a négy kategória 20 nyertese (minden díjat és dicséretet szerző diák) bukaresti parlamenti látogatáson vehet részt.

Az Erdélyi utazásaim elnevezésű verseny célja bemutatni a diákok alkotásain keresztül Erdély értékeit, úgy ahogyan azt a Brassó megyei diákok jelenítik meg. A meghirdetett verseny ihletője a Sógor Csaba támogatásával, nemzetközi közönség számára készített Érintkezések – magyar utazókról és felfedezőkről szóló kiállítás. A tárlat anyaga a diákok pályamunkáinak bemutatásával egyidejűleg megtekinthető lesz április 20-án, Brassóban a verseny díjátadó ünnepségén.