Február 16-án zárult az a háromalkalmas táncházsorozat, amelyet 2017 végén indított a Brassó Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács.

Mindhárom alkalommal az Áprily Lajos Főgimnázium díszterme adott helyet a táncnak, ezért köszönet Antal Annamária igazgatót illeti. A BIT három táncházba várta a Brassó megyei néptáncosokat, tánckedvelőket, kicsiket és nagyokat: először 2017. október 28-án, amikor a magyarországi társszervező Túl a Tiszán Egyesület tagjai is részt vettek, továbbá december 15-én, amikor a Következő Zenekar zenélt, illetve február 17-én, amikor a sorozatot megnyitó Kedves Zenekar látogatott el újra Brassóba.

A reggelig tartó záró táncházban nagy mulatság volt, rengeteg fiatal részt vett és a zenekar, kiegészülve önkéntes zenészekkel kitartóan húzta a talpalávalót. A három táncházba lelkes néptáncosok jártak, sokan családosan érkeztek.

Péter Zsolt, a BIT elnöke zárásként hangsúlyozta: „A résztvevők visszajelzése alapján azt mondhatjuk, szinte megszoktuk, hogy kéthavonta táncház van, és meg is szerettük. Ami meglepett, hogy sokan, akik nem is táncoltak, visszatérő nézői voltak a táncháznak.” Hozzátette: „köszönettel tartozunk minden önkéntesünknek, segítőnek és támogatónak, akik együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy a táncház hagyománya éljen és fennmaradjon. Emellett köszönjük minden résztvevőnek, hogy velünk tartottak. A partnerekkel tervezzük a folytatást, a részletekkel ezután jelentkezünk”.

A BIT, a MIÉRT tagszervezete minden segítségért köszönetet mond, többek közt a partnerszervező Túl a Tiszán Egyesületnek és vezetőjének, Bondár Krisztiánnak, Antal Annamáriának, az Áprily Lajos Főgimnázium igazgatójának, a Paprika boltnak és egyik vezetőjének, Magdó Leventének, Illés Gábornak és Szamek Lilinek, a Petőfi Sándor Program brassói ösztöndíjasainak, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének, a Sirülő Néptáncegyüttesnek, a Búzavirág Néptáncegyüttesnek, Benedek Jocónak, és nem utolsó sorban az önkénteseknek Daczó Leventének, Ieșan Erikának, Györgyjakab Ágnesnek, Gyulai Zoltánnak, Nagy Hajnalnak.

Köszönjük a Kedves és Következő zenekaroknak, hogy igazi táncházas hangulatot teremtettek.

A táncházsorozatot támogatta a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrások Minisztrériuma.