Ambrus Izabella parlamenti képviselő kezdeményezésére február 15-én újabb eseményen találkoztak a Brassó és környéki kulturális, civil, ífjúsági, egyházi és más tevékenységű szervezetek képviselői.

Az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében az alapítványokat, egyesületeket érintő kormányrendeletről beszélgettek, illetve különböző pályázati lehetőségeket ismertetett Mátyus Enikő vendégelőadó.

Ambrus Izabella képviselő beszélgetést kezdeményezett a felvetett téma kapcsán, amelyre a résztvevők javaslatokkal, kérdésekkel és hozzászólásokkal válaszoltak. Mint elhangzott, a nemrég elfogadott törvények korlátozott szponzorációs tevékenységet engednek meg a kis és középvállalkozók számára, amely egy jelentős bevételi forrástól fosztja meg őket – ezen változtatni kell, fogalmazták meg egyöntetűen. Emellett felmerült a kérdés, hogy hogyan lehet megoldani, hogy Brassó megyében is pályázni lehessen a megyei, városi tanácsnál beruházásokra és működési költségek támogatására.

A beszélgetést követően Mátyus Enikő, a sepsiszentgyörgyi InnoHub coworking irodát működtető startup vezetője ismertetett olyan pályázati lehetőségek, amelyek segítenek a megyei és városi pályázatokon túltekinteni.

A Brassó megyei szervezeti hálózatot az RMDSZ Brassó megyei szervezete és Hlavathy Zsuzsánna, négyfalusi RMDSZ-es tanácsos koordinálja. A hálózat nyitott, egy szervezet csatlakozási szándékát lehet jelezni a brasso@rmdsz.ro címen. A csatlakozást követően értesítést kapnak a hasonló találkozókról, pályázati kiírásokról, a szervezetek számára, az RMDSZ álatl fontosnak ítélt hírekről.