Az RMDSZ Brassó megyei szervezete Hlavathy Zsuzsánna, négyfalusi RMDSZ-es tanácsossal együtt idén márciusban elindította a civil szervezetek közös eseménytervezését célzó találkozókat. A márciusi találkozóról ide kattintva olvashat.

Az első találkozón célul tűzték ki a megyében működő civil, kulturális, egyházi, ifjúsági és más rendezvényekkel foglalkozó szervezetek képviselői, hogy együtt terveznek, mivel a legfontosabb törekvés, hogy a magyar közösség számára gazdag eseménytárat nyújtsanak. Az RMDSZ a hivatalos honlapján elindította azt az online naptárat, amely ezeket az eseményeket kívánja egy felületre összegyűjteni, és egy könnyen elérhető felületen eljuttatni az érdeklődőkhöz. A naptár nyitott, bárki hozzáadhat rendezvényt a www.brasso.rmdsz.ro/esemenynaptar oldalon.

A második találkozás november 28-án, kedden 18 órától lesz az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében. A cél a 2018-as eseménynaptár közös tervezése, a szervezeti hálózat bővítése. A találkozót Hlavathy Zsuzsánna ötletgazda vezeti, illetve részt vesz Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának alelnöke. Az esemény nyitott minden érdeklődő számára, viszont várjuk a civil, egyházi, kulturális, ifjúsági, szociális, sport és más tevékenységű szervezetek képviselőit, akik csatlakozni szeretnének a Brassó megyei eseménytervező szervezeti hálózathoz.