Konzuli nap lesz Brassóban december 6-án, szerdán 10 órától kezdődően az RMDSZ-székházban (Alecu Russo utca 4. szám), ahol le lehet adni személyesen a magyar állampolgársági kérelmeket, illetve magyar útlevelet lehet igényelni. A Bukaresti Konzulátus képviselői veszik át a kész honosítási iratcsomókat, amiket az Eurotrans Alapítvány brassói munkatársai készítenek elő. Az útlevélhez szükséges a érvényes személyi igazolvány vagy útlevél (magyar vagy román), honosítási okirat, magyar lakcímigazoló kártya, illetve az útlevél díját lejben az aznapi árfolyam szerint (18-65 éves ügyfelek részére 10 éves érvényességi idejű útlevél 65 euró, 5 éves érvényességi idejű  útlevél 44 euró, 18 év alatti ügyfelek részére 28 euró, 65 év feletti ügyfelek részére 20 euró). Kérjük, a korlátozott részvételi szám és az időpontegyeztetés miatt jelezzenek telefonon a 0268 472 101-es számon (hívható hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, pénteken 8 és 14 óra között).

Emellett konzuli nap lesz december 8-án, pénteken 11 órától a Halmágyi Evangélikus-Lutheránus Gyülekezeti Teremben, ahol ugyancsak le lehet adni a magyar állampolgársági kéréseket és anyakönyvi bejelentéseket is lehet tenni (születés, házasság, haláleset).

Az Eurotrans Alapítvány támogatást nyújt az egyszerűsített honosítási eljárás ügyintézésében. Összeállítjuk az igénylők magyar állampolgársági kérelmét, illetve díjmentesen készítjük el az ahhoz szükséges fordítást és fényképet. Az RMDSZ Brassó megyei szervezetének székházában fogadjuk az érdeklődőket.