A böjtre való felkészülés időszakát farsangi mulatságok sora színesítette. Az RMDSZ szervezésében több mint százan búcsúztatták együtt a telet február 25-én a brassói Szent Imre Közösségi Házban.

Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának alelnöke konferálta a hagyományos farsang bált, aki köszöntőjében néhány szóban tájékoztatott a jelenlegi közéleti eseményekről, miszerint Szakál András az RMDSZ új megyei tanácsosa és jómaga a megyei tanács alelnöke lett, miután Ambrus Izabella, előző alelnök parlamenti képviselő lett. Az ünneplőket Ambrus Izabella is üdvözölte, köszönetet mondott a támogatásokért, illetve felhívta a figyelmet arra, hogy minden pénteken tíz órától tanácsadásra várja az érdeklődőket.

A szervezők külön örültek annak, hogy sok gyerek, fiatal is részt vett és jelmezbe öltözött. A jelmezverseny első három helyezettje egy-egy csomagot nyert a Paprika bolt jóvoltából, illetve egy-egy bort a képviselő részéről. A zenét Bedő Jenő székelyudvarhelyi zenész biztosította, kinek nótáit sokszor tapssal fogadták. A mulatság igazi farsangi hangulatban telt, ezért a szervezők köszönetet mondanak a résztvevőknek, a jelmezeseknek, a zenésznek, a támogatóknak, és szívesen várják jövőre is az ünneplni vágyókat.