Az RMDSZ Brassó megyei szervezete és Ambrus Izabella parlamenti képviselő meghívására január 19-én, csütörtökön Brassóba látogat Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke és Kis Csilla Emese szórványprogram-felelős, hogy bemutassák a helyi civil, kulturális, ifjúsági szervezeteknek, oktatóknak és minden érdeklődőnek a Összetartozunk Székelyföld-Szórvány programot. Az érdeklődőket csütörtökön 14 órától várjuk a Brassói Evangélikus-Lutheránus Egyházközség dísztermébe (Iuliu Maniu utca 2. szám).

Az Összetartozunk Székelyföld-Szórvány programot 2009-ben indította az RMDSZ, melynek célja a székelyföldi tömbmagyarság és a partiumi, szórvány magyarság közti kapcsolatot erősíteni a találkozások, a kölcsönös segítség, és főként a szórványban élő magyarok számára nyújtott támogatások által. A kezdetek óta az együttműködésnek számos eredménye van Brassó, Fehér, Hunyad, Szeben megyében. Az RMDSZ Brassó megyei szervezete által 2013-ban megszervezett Brassó Megyei Magyar Napok támogatása konkrét hozadéka volt az Összetartozásnak.

A tájékoztatón jelen lesz Ambrus Izabella képviselő, Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke. A programot bemutatja Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke és Kis Csilla Emese szórványprogram-felelős.

Az Összetartozunk Székelyföld-Szórvány program tanárokról, diákokról, családokról, civilszervezeti vezetőkről, újságárusokról, lelkészekről, egyszóval az emberekről szól. Nagyon fontos, hogy a fiatalok, az ifjúsági szervezetek és oktatási intézmények egyre nagyobb szerepet kapjanak jövőépítő tervekben.
Az eddigiek alapján néhány példa a szórványprogram által támogatott programokra: hagyományos, szórakoztató rendezvények, kirándulás, magyar napok, előadások, körútak, táborok, népdalvetélkedők és sok más.

Az Összetartozunk Székelyföld-Szórvány nevet viselő támogatási program minden civil, kulturális, oktatási, egyházi, ifjúsági szervezet, vagy akár hivatalos jogi háttérrel nem rendelkező szervezet számára érdekes lehet. Az esemény nyitott, minden érdeklődőt szívesen várunk!