Az RMDSZ Brassó Megyei Szervezete október 26-án délelőtt iktatta a képviselői és szenátori jelölési iratcsomókat a Megyei Választási Irodában.

„2012-ben 22 év után nem lett képviselője Brassó megyének. Most elég erősek kell legyünk ahhoz, hogy visszaszerezzük a képviselői helyet, és december 11-én nagy esélyünk van erre. A sikeres önkormányzati választások után, az erősödő helyi képviselet mellett erős parlamenti képviseletet kell biztosítanunk közösségünknek. A jelöltlistákon sok új, fiatal személy van, több nő, mi több a bejutó helyen is egy hölgy van, akinek szakmai tudásában mind bízhatunk.” – emelte ki Kovács Attila megyei elnök.
Ambrus Izabella jogász, a képviselői lista vezetője elmondta: „szórvány megyénknek az elmúlt négy évben nem volt képviselője, most – jó eredmény esetén – lesz. Minden erőmmel azon leszek, hogy magyarjaink bízzanak képviselőjükben és bátran forduljanak hozzá. A magyar ügyek iránti elköteleződésből fogok cselekedni, értékeinket és érdekeinket bátran fogom képviselni.” A képviselőjelölt legfőbb célja dolgozni a színvonalas, magyar oktatás biztosításáért és a közösségünk jogainak védelméért.
A képviselői listán szerepel Mikes Melinda, az RMDSZ Brassó megyei Nőszervezetének elnöke, Géczi Gellért, Négyfalu alpolgármestere, Tóásó Imelda, megyei tanácsos és a brassói RMDSZ elnöke, Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke, illetve Barabás László, Brassó magyar alpolgármestere, továbbá fiatal jelöltek is, többek közt Péter Zsolt, a Brassó Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke és Hlavathy Zsuzsánna négyfalusi tanácsos.

A szenátorjelöltek listáján szerepel Házy Eszter, az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület elnöke, Nádudvary György, a megyei szervezet oszlopos tagja és segítője, két RMDSZ-es polgármester, Gergely János és Bölöni László.

Ambrus Izabella képviselőjelölt

RÖVID BEMUTATKOZÓ