Ünnepi istentisztelet keretében iktatták be a brassói óvárosi unitárius gyülekezet új lelkészét, Andrási Benedeket október 2-án. Az ünnepen felszólalt Ambrus Izabella, a Brassó Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke és Barabás László, Brassó RMDSZ-es alpolgármestere. Tisztelettel köszöntötték az egyházközség tagjait, meghívottakat, majd az új lelkészhez címezték szavaikat.

Ambrus Izabella örömmel fogadta a meghívást, és kiemelte a közösségvezető szerep vállalásának fontosságát. „Fontos, hogy minden egyházi közösségünk aktív, dinamikus legyen, hogy őket egy aktív lelkipásztor vezesse, mert első sorban Ő az, aki egy összetartást tud teremteni.” – tette hozzá a megyei tanács alelnöke, majd erőt kívánt a munkához.

Barabás László alpolgármester a közösséget kérte fel a lelkész támogatására, mivel úgy gondolja, a lelkész kezdeti lelkesedését csak közösségi támogatással lehet fenntartani. A polgármesteri hivatal és a Szövetség nevében biztosította a támogatás felől, majd jókívánságként elmondta, hogy az új lelkész találjon otthonra a közösség körében és Brassóban.

Az ünnepi istentiszteletről fotókat ide kattintva találnak.

Képek forrása: Facebook/Demeter Zoltán felhasználó.