Az elmúlt időszakban megalakult a Brassó Városi Tanács és a Brassó Megyei Tanács, amelyek keretein belül alpolgármestereket, megyei tanács elnököt, alelnököket, különböző bizottsági tagokat, vezetőket választottak, akik a következő négy évben a közösségért dolgoznak. Ennek nyomán az RMDSZ képviseletében Barabás László Brassó első magyar alpolgármestere, és Ambrus Izabella, a Brassó Megyei Tanács egyik alelnöke.

Brassóban George Scripcaru polgármester munkáját Barabás László és Costel Mihai alpolgármesterek segítik, mindkettőt 16 szavazattal választották meg. A Brassó Városi Tanácsban 27 tanácsos tevékenykedik: 2 RMDSZ-es tanácsos, köztük Barabás László alpolgármester, tovább 10 PNL-s (Nemzeti Liberális Párt), 8 PSD-s (Szociáldemokrata Párt), 2 PMP-s (Népmozgalmi Párt), 2 PER-es (Román Környezetvédő Párt), 2 FDGR-es (Romániai Német Demokrata Fórum) és egy független helyi tanácsos. Az alpolgármesterek feladatköreit a polgármester határozza meg. Barabás László az urbanisztikai kérdések, technikai problémák megoldását kapta alpolgármesteri feladatának. Területrendezés, az építkezési engedélyekkel, és koordinálja a város közgazdászainak munkáját. Costel Mihai felel a távhőszolgáltatásért, a minőségi közszállításért, szociális lakásokért, a kulturális közintézményekért.

Brassó első magyar alpolgármestere a következő szakosztályok munkájáért felel: urbanisztikai, területrendészeti, és az építkezési engedélyek kibocsátásáért felelős igazgatóság és szakosztály, technikai igazgatóság – beruházások életbe ültetése, gazdasági igazgatóság, kóbor kutyákért felelős szakosztály, állatkert. Magyar alpolgármesterünk foglalkozik a közintézmények európai uniós és állami projektjeivel, pályázataival, az urbanisztikai fejlesztésekkel (hidak, utak, műemléképületek), területrendezéssel és építkezésekkel (parkok, terek, zöldövezetek).

„A polgármester meghatározta a feladatköröket és az ügyeket, amiért felelek. Azóta ismerkedek az igazgatóságokkal, szakosztályokkal, tevékenységeikkel. Úgy gondolom, hogy a helyzetfelmérés a félkészüléshez tartozik, a munka előkészítője. A közösségért fogok dolgozni, és ezt minél eredményesebben szeretném tenni.” – mondta el Barabás László.

A Brassó Megyei Tanács egy megyei elnökből és 35 tanácsosból áll: 16 PNL-s, köztük az elnök, 11 PSD-s, 3 PER-es, 3 RMDSZ-es, és 3 a FDGR részéről. A tanács elnöke Adrian Veștea (PNL), továbbá alelnökök Ambrus Izabella és Adrian Gabor (PNL). 21 megyei tanácsos szavazta meg Ambrus Izabellát, akinek munkáját két RMDSZ-es megyei tanácsos segíti: Kovács Attila és Tóásó Imelda.

Ambrus Izabella, Brassó Megyei Tanács alelnöke
Ambrus Izabella, Brassó Megyei Tanács alelnöke
Barabás László, Brassó első magyar alpolgármestere
Barabás László, Brassó első magyar alpolgármestere