Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott május 30-án Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei elnöke, megyei tanácsos, George Scripcaru, Brassó város polgármestere, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Tamás Sándor, a Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Az Aro Palace szállodában szervezett sajtóértekezleten arról tájékoztattak, hogy a vidombáki repülőtér megvalósítását a szomszédos megyéből anyagiakkal is támogatják.

„A Brassó Megyei Tanács alelnökeként sokszor szembesültem azzal, hogy elkerülték Brassót nagy beruházók amiatt, hogy nincs repülőtere. Ezt a tényt sokan hangoztatják, azonban kevesebben tudják, hogy a szomszédos Hargita és Kovászna megyei befektetők is ugyanígy gondolják. A repülőtér egy regionális érdek. A megyék közti együttműködés végre kimozdíthatja holtpontról ezt a félbemaradt tervet.” – hangsúlyozta Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere kiemelte: „sajnos, kevés olyan fontos regionális projekt van, amely politikai és etnikai konszenzusnak is örvend. A repülőtér megépítése egy ilyen terv. Egyértelmű, hogy mindannyiunk hasznára válik, ugyanakkor rajtunk múlhat ennek kivitelezése. A reptér megvalósításához Sepsiszentgyörgy részéről 3 millió euróval járulunk hozzá.”
Kovászna Megyei Tanács elnöke, Tamás Sándor hangsúlyozta: „nem azért jöttem Brassóba, hogy a reptér megépítésének fontosságáról beszéljek, hanem azért, mert elmondhatom, van megoldásunk a tervek közös megvalósítására.” Folytatva, tájékoztatott: „a Kovászna megyei tanácsosok egyetértenek abban, hogy anyagiakkal támogassuk a repülőtér megépítését. Van pénzünk és megtaláltuk a jogi keretet is erre. A Sepsiszentgyörgyi Önkormányzat 3 milliós beruházása mellett a Kovászna Megyei Tanács újabb 3 millió euróval támogatja a repülőtér megvalósítását.”
„Antal Árpáddal közösen egy alkalommal lemértük, mennyi idő alatt érünk el Sepsiszentgyörgyről Vidombákig, ahol a repülőtér lesz. Mindössze harminc perc alatt megközelíthető, azaz rövidebb idő alatt, mint ahogy a bukarestiek érnek el saját repterükhöz. Nyilvánvaló, hogy támogatjuk a projektet. A három milliós hozzájáruláson felül más beruházásokkal is támogatjuk a projektet, azaz szorgalmazzuk a Sepsiszentgyörgy-Ilyefalva-Brassó körgyűrű gyorsforgalmú út megépítését.” – jelentette ki Tamás Sándor.

George Scripcaru, Brassó polgármestere felszólalásában a megyék közti együttműködés fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta: „Brassó és Kovászna között együttműködésre van szükség, közös, megyeközti infrastrukturális projektek kivitelezésére. A szóbeli kijelentések szintjéről konkrét lépések ideje is elérkezett. A Brassó Városi Tanács csütörtöki ülésén is kijelentettem, hogy Kovászna megye és Sepsiszentgyörgy önkormányzata hajlandó ezeket a lépéseket megtenni és támogatni a repülőtér-projekt kivitelezését. A jelenlevő Antal Árpád és Tamás Sándor ezt most személyesen is megerősítik.”

„George Scripcaru polgármester az a személy, aki garanciát jelent arra vonatkozóan, hogy az elkezdett projektek megvalósuljanak. Elsősorban a repülőtér-projektre gondolok, amelyet Brassó város helyi és megyei önkormányzata, Vidombák helyi Önkormányzata, Sepsiszentgyörgy Városi Tanácsa, Kovászna megye tanácsa közösen tudják megvalósítani. Az RMDSZ-nek Brassó városban nincs polgármesterjelöltje, de arra buzdítjuk szavazóinkat, hogy arra a jelöltre szavazzanak, akiben garanciát látnak arra, hogy az elkezdett projekteket tovább tudja vinni.” – tette hozzá Kovács Attila az RMDSZ Brassó megyei elnöke

George Scripcaru, polgármester és független polgármesterjelölt megerősítette, nagyon fontos, hogy a magyarok elmenjenek és az RMDSZ jelöltjeire szavazzanak, ugyanis neki is érdeke, hogy szakképzett, felkészült, komoly emberekkel tudjon együtt dolgozni a tanácsban. Függetlenként indult, mindenki más ellene van, így örül annak, hogy a magyarok őt támogatják.