Lőrincz Béla vagyok, Homoród község alpolgármestere és az elkövetkezendő sorokban néhány megvalósításról szeretnék beszámolni a település 2012-2016-os éveit tekintve.
Az említett időszakban községünk többirányú fejlődésről is tanúságot tehet, amelyek mind infrastrukturális, mind pedig közéleti és kulturális téren is megnyilvánulnak.

A legfontosabb előrelépések közt említeném, hogy sikerült elvégezni a község szennyvízcsatornázását, ugyanakkor Székelyzsomboron leaszfaltoztuk az összes mellékutcát, megjavítottuk a helyi és mezei utakat, mely munkálatok a községhez tartozó Mirkavásárra is kiterjedtek.

Jelentős javítások történtek az iskolákon és az óvodán is. Ezen munkálatoknak köszönhetően kicseréltük a helyi iskola tetőszerkezetét, valamint az ablakokat, leszigeteltük az épületet, felújításra kerültek a tantermek és az uniós elvárásoknak megfelelő illemhelyekkel lett ellátva az épület.

Pályázati segítséggel sikerült megépítenünk az információs központot és hozzáláttunk a sportbázis megépítéséhez is.
A község esztétikai látterét is gazdagítottuk. Az uniós pályázatok, illetve a közösség összefogásával sikerült egy gyönyörű parkot létesítenünk a falu központjában.

A támogatásunknak köszönhetően a helyi fúvószenekar egyenruhákat tudott csináltatni magának, és a közreműködésünkkel sikerült megszervezni a fúvóstalálkozót is.
Az evangélikus egyház is a támogatásunkat élvezte, adományokkal segítettük az egyházmegyei közgyűlés megszervezését és a torony feljavítását.

Az emberek választottak meg a közösségi munkára, ennek tudatában végzem a feladatom, és fogom végezni, ha újra támogatnak ebben. A sikereket és nehézségeket büszkén fel merem vállalni, hiszen valós munka van mögötte, és látványos az eredmény.

Lőrincz Béla,
Homoród község alpolgármestere