Ábrahám Imola képzőművész és tanár Rész és egész című rendhagyó gyerekrajz-kiállítása nyitotta meg április 20-án a rendezvénysorozatot. A 8-as számú Általános Iskola és az Áprily Lajos Főgimnázium diákjainak munkáiból szervezett tárlatot dr. Gál Andrea tanár nyitotta meg az Áprily Lajos Főgimnázium II. emeletén, ugyanitt tekinthetőek meg a munkák.
„A Brassó Megyei Magyar Napok ezennel elindult, és még sok más színes eseményt tartogat a Brassó megyei magyar közösség számára április 20. és május 8. között. Köszönjük Ábrahám Imolának és az alkotóknak, hogy egyedi kiállításukkal felvállalták a magyar napok megnyitását.” – szólalt fel Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke.

A kiállítást dr. Gál Andrea tanárnő méltatta, ismertetve történetét. Ábrahám Imola képzőművész és tanár vezetésével a gyerekek saját kreativitásukra támaszkodva, szabadon választották ki a témát, amit később csapatokban rajzoltak meg. A csoportok tagjai külön-külön A3-as méretű papírokra megfestették a részeket, amelyekből végül összeállt a nagy egész, a nagyméretű alkotás. Számos témát feldolgozva, csapatban alkottak, képrészekből illesztettek összképet, ahogy ők is mind a csapat részeként cselekedve egy egészet alkottak, ezáltal is üzentek a látványos és eredményes csapatmunka fontosságáról, szépségéről. A bemutatót Szigyártó Mária tanárnő gitárral kísért dala zárta.

Gratulálunk Ábrahám Imola tanárnőnek a rendhagyó kiállítás ötletéhez, lebonyolításához, az alkotóknak a látványos eredményhez!
A Brassó Megyei Magyar Napok frissülő programját ide kattintva lehet követni. Az RMDSZ Brassó megyei szervezete a rendezvénysorozat főszervezője, és számos partnerrel működik együtt, hogy színes programcsokrot kínáljon a Brassó megyei közösség számára.