Méltó és felemelő programsorozattal ünnepelte az RMDSZ Brassó megyei szervezete az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 176 évfordulóját Brassóban és megyeszerte egyaránt. A megemlékező programok csúcspontja a péntek esti ünnepi gálaest és az azt követő hajnalig tartó táncház volt.

A politika nevű játékot szavazatokra játszák Brüsszelben is, itthon is. Az önkormányzati választások még közvetlenebbül érintenek, de ugyanaz a képlet, mint az EP esetében: a lehetőségeinkhez mérten minél több RMDSZ-es tanácsost, polgármestert, alpolgármestert kell helyzetbe hoznunk, hogy az elkezdett munkát sikeresen folytathassuk a választásokat követően is. Minél többen vagyunk bent a döntéshozó testületekben annál markánsabban tudjuk közös ügyeinket képviselni.– fogalmazott a gálaesten elhangzott ünnepi beszédében Kirsch Gábor, a megyei szervezet elnöke, a gálaest házigazdája. Mint elmondta, a választások idejére az általános mozgosítás elengedhetetlen fontosságú, hogy minél jobb választási eredményeket érjen el a Szövetség Brassó megyében is.

Varga Nándor, Brassó megyei ügyvezető elnök is felhívta köszöntő beszédében az idei választások tétjére:

Történelmi időszakban állunk most az idei megmérettetések előtt: négyszer kell majd döntést hoznunk a magunk, családjaink, barátaink, ismerőseink jövőjéről. Ezek a választások döntő fontosságúak, mivel az elkövetkező évtized sorsát határozzák meg.  Kossuth Lajos bölcs szavai ismerősen csengenek: „jogunk is van, erőnk is van, hogy öncél legyünk, ne idegen célok eszköze”.Mindannyiunk közös érdeke, hogy közösségeink a körülöttünk zajló nagy változásokból győztesen kerüljenek ki, és ne legyen vesztes.

Március 15-én szervezetünk a fellegvári és tanácstéri ’48-as emléktáblákat is megkoszorúzta ünnepélyes keretek között. De megemlékezések voltak pénteken és a hétvégén Alsótömösön, Négyfaluban és több Brassó megyei településen is.