Az RMDSZ Brassó megyei szervezete ötödik alkalommal szervezi meg több partnerrel a Brassó Megyei Oktatási Konferenciát október 21-én, szombaton Brassóban, a Szent Imre Teremben (Zajzoni út 7. szám). A konferencia célja tájékoztatni a magyar pedagógusokat az aktuális oktatási ügyekről, fejlődési lehetőséget biztosítani számukra, növelve a magyar oktatás minőségét.

Az RMDSZ mindenkori célja, hogy a magyar gyerekek jó körülmények között tanulhassanak anyanyelvükön és minőségi oktatásban részesüljenek. Fontos, hogy felkészült és képzett tanítóink, pedagógusaink legyenek, ehhez kíván hozzájárulni a konferencia.

A rendezvényre ingyenes a belépés, viszont online regisztráció szükséges. A helyek száma korlátozott, mivel 90 résztvevő számára tudunk ebédet biztosítani. Ha ezen felül érkezik jelentkezés, akkor a továbbiakról személyesen értesítjük az illető személyeket.

A rendezvényre az alábbi linken lehetregisztrálni

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeDt7JxXo2LFHuTBRJHJqQ_AoU46Q2T_BtDDU2Kbxsc06pTfg/viewform?usp=sf_link

Program:

9:00-9:30 Regisztráció

9:30-10:00 Köszöntők

10:00-11:00 Előadás: Szőcs Ildikó, az enyedi Bethlen Gábor Kollégium igazgatója és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségnek a Közép-erdélyi alelnök: Új oktatási törvény, új lehetőségek! Van-e esély versenyképes fiatalokat képezni Erdélyben?

11:00-11:15 Szünet

11:15-13:15 Workshop: Somódi Júlia, mentálhigiénés szakember:  A mesevilág újszerű használata a mindennapos oktatásban.

                                      Ménessy Magor, mentálhigiénés szakember, tanár, teológus Lélek- és hivatásgondozás műhely

13:15-14:30 Ebéd

14:30-15:00 Előadás: Tóró Tamás, az RMDSZ Brassó városi elnöke, A kultúra összefüggései az oktatás tükrében

15:00-15:15 Szünet

15:15-16:15 Előadás: Ferencz-Salamon Alpár-László, a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Háza igazgatója/ a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége általános alelnöke:  A pedagógusok továbbképzése az új közoktatási törvény szellemében – perspekítvák, kihívások, megmutatkozó igények.

Minden pedagógust szeretettel várunk!