Az Összetartozunk székely-szórvány partnerségi program erős közösségépítő és identitáserősítő jelleggel bír, melynek eredményeit értékelték és egyeztették az idei tevékenységeket február 5-én, szombaton az Árkosi Felnőttképző Központban, ahol a Kovászna megyével együttműködő Brassó, Fehér, Hunyad, Máramaros és Szeben megyei magyar szórványközösségek képviselői és háromszéki művelődési szakemberek személyesen tanácskoztak.

Az idei első találkozó házigazdája, Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke kihangsúlyozta, hogy a következőkben nagyobb hangsúlyt fektetnek a szakmai felkészítőkre, továbbképzésekre és további támogatásáról biztosította a szórvány közösségekben élőket. Az eseményen részt vett: Benedek Zakariás az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese, Kelemen Attila parlamenti képviselő és Széll Lőrincz Hunyad megye alprefektusa.

A tanácskozáson megyénket Kirsch Gábor az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke, Hlavathy Zsuzsánna a Brassó megyei RMDSZ szervezési ügyvezető alelnöke, a Barcasági Csángó Alapítvány – Pro Terra Barcensis projektfelelőse, Török István olthévízi lelkész, a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klubot (HMIK) pedig Sipos Emese és Deák Timea képviselte.

📸Vargyasi Levente