Az online oktatás nem fenntartható megoldás. Főleg, ha nem áll egy életképes módszertan, cél és elképzelés mögötte. Nyissuk ki az egyetemeket, hiszen az egyetem szellemi műhely, nem információ átömlesztés gyűjtőhelye.

Az online választható legyen, de ne állandósítsunk egy átmeneti állapotot. Az egyetemi kapcsolat- és közösségépítés járványidőben is megvalósítható, ha megbízunk bennük és felelősnek tekintjük a fiatalokat.

Én ezt a szemléletet képviselem majd a parlamentben!

Kovács Attila,

Brassó megyei RMDSZ-es képviselőjelölt


Să redeschidem universitățile!

Educația online nu este o soluție sustenabilă. Cu atât mai mult cu cât nu este susținută de o metodologie, un scop și o viziune bine definită. Să redeschidem universitățile! Pentru că ele sunt locuri ale colectivităților spirituale și nu spații ale transfuziilor de informație.

Învățământul online să fie opțional, să nu permanentizăm o situație tranzitorie.  Menținerea și întărirea relațiilor din interiorul universităților se poate realiza și pe timp de pandemie, dacă avem încredere și îi considerăm responsabil pe tineri.

Acestea sunt principiile pe care le voi reprezenta în Parlament!

Kovács Attila,

candidat la Camera Deputaților


Kovács Attila

Kovács Attila vagyok, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke 2001 óta, a brassói Transilvania Egyetem adjunktusa. Emellett vállalkozó és aktív sportoló is, terepbiciklizem és szabadtüdős búvárkodom. Mindezek a tevékenységeim együtt alkotják azt, aki vagyok. Mindezek a tevékenységeim együtt alkotják azt, aki vagyok.

Filozófiából diplomáztam, amely területen doktori címet is szereztem, számos tanulmány szerzője vagyok. Az elmúlt években megyei RMDSZ-elnökként a mindennapi gyakorlatban is tettem azért, hogy az itt élő emberek tudják, nem hagyjuk őket magukra, a bajban is számíthatnak a magyar képviseletre:a sürgősségi állapot idején élelmiszert és gyógyszereket vittünk az időseknek. Együtt voltunk a jóban, de segítettünk most is.

Otthonunk, Brassó megye problémáit szeretném magammal vinni Bukarestbe, és ott megoldásokat kidolgozni rájuk, emellet az erdélyi magyar közösség jólétéért és biztonságáért szeretnék dolgozni. Mert az erős parlamenti jelenlét biztosít minket arról, hogy megkerülhetetlenek legyünk. A többség arra a kisebbségre figyel fel és veszi komolyan, amely erősnek mutatkozik – ezt az erőt tudjuk felmutatni december 6-án.