Barabás László polgármesterjelölt

Barabás László 4 éve Brassó alpolgármestere, 2 éve a városmenedzseri feladatokat is ellátja. Hozzá tartozik az urbanisztika, a beszerzési osztály, a gazdasági, a főépítészi és a technikai, az informatikai és az elektronikus szolgáltatások igazgatósága, illetve az állatkert.

„Hetedik osztályos koromban döntöttem el, hogy villamosmérnök szeretnék lenni, így elektrotechnika iskolát és egyetemet végeztem. Több területen magánszférában cégeknél dolgoztam, amelyen belül Németországban és Erdély szerte optikai kábelek vezetésével foglalkoztam, majd saját cégnél epítészeti gépek árusításával, javításával és kölcsönzésével foglalkoztam. 2010-től elvállaltam, hogy igazgató legyek az Olt-medencei Vízügynél, majd két év után a Brassó Megyei Vízügynél voltam igazgató 4 évig. 2016-ban lettem Brassó RMDSZ-es alpolgármestere, amit első sorban a közösség érdekében és az új kihívások miatt vállaltam” – foglalta össze eddigi tapasztalatait a polgármesterjelölt.

Üzenete a brassóiakhoz:

„Magyarokként Brassóban szórványban élünk, de ismerjük egymást. Én itt nőttem fel, Brassó a szülővárosom, és szeretem Brassót, akárcsak Önök. Fontos számomra, hogy hogyan alakul városunk jövője, ezért vállaltam a munkát. Hiszek abban, hogy kitartó munkával eredményre lehet jutni, és hogy fejleszteni tudjuk Brassót. Rengeteg tennivaló van még, amire szívesen vállalkozok. A közösségért dolgozni számomra egy hivatás és egyben egy kihívás. Kérem, szavazatukkal támogassanak minket, hogy tovább tudjunk dolgozni Brassó fejlődéséért és a magyar közösségért!”

Toró Tamás, brassói tanácsosjelölt

Toró Tamás 8 éve Brassó városi tancsásos. Ő a Brassói Magyar Napok ötletgazdája, főszervezője, a Magyar Színházfesztivál és a Gyermekfesztivál megálmodója. A rendezvényeket a járványügyi korlátozások ellenére idén is sikerül megszervezni.

Üzenete a brassóiakhoz:

„Kedves brassóiak! Tovább kell vinni álmainkat, folytatnunk kell a munkát! Ahhoz kérem az Önök segítségét, hogy ezt megtehessük, hogy az eredmények tovább tudjanak bővülni. Akkor tudunk csak labdába rúgni, hogyha ott vagyunk a pályán. Ha a pálya széléről nézzük, akkor csak integetni tudunk, ezért nagyon fontos, hogy eljöjjenek választani, és hogy megszavazzanak bennünket. Tanácsosnak lenni számomra egy megbízás és nagy felelősség, ugyanakkor nagy öröm, hiszen szavazatukkal bizalmat és lehetőséget adnak nekem, hogy tovább tudjam folytatni a 2012-ben elkezdett munkámat.”

A következőkben Barabás László, Toró Tamás, illetve az RMDSZ közös, Brassó városi eredményeit és terveit olvashatják.


 

Megvalósítások és tervek Brassóban:

CATTIA – az inkubátorház

  • Egy modern központot építettünk, amely irodahelyiségeket és különböző funkciójú tereket biztosít vállalkozásoknak, továbbá helyszínként szolgálhat nemzetközi konferenciáknak, kiállításoknak. Az inkubátorház hatalmas beruházás, összfelülete 18 ezer négyzetméter.

Kultúra

  • Toró Tamás főszervezésében kerül sor a Brassói Magyar Napokra, idén a 10. jubileumi kiadásra, a Magyar Színházfesztiválra, a Gyermekfesztiválra.
  • A rendezvények a helyi és a megyei RMDSZ-es tisztségviselők csapatmunkájának eredménye.
  • Elértük, hogy a megyei tanács mellett a brassói polgármesteri hivatal is támogassa a magyar rendezvényeket.
  • Azon fogunk dolgozni, hogy Brassóban egy önálló magyar színházat vagy egy magyar tagozatot hozzunk létre.
  • Az Arlechino Bábszínháznál részt vettünk a Nemzetközi Bábszínház Fesztivál, illetve a nagy színháznál a Kortárs Dramaturgiai Fesztivál szervezésében.

Oktatás

  • Támogattuk az iskolák fejlesztését. Leaszfaltoztuk az Áprily Lajos Főgimnázium és a 15-ös iskola udvarát.
  • Az Áprily Lajos Főgimnáziumnál folyamatban van a várfal kijavítása.
  • A 2-es iskolánál épített új és modern manzárdban a magyar tagozat kap helyet. Ugyanitt sporttermet építünk.
  • Kiemelten odafigyelünk a magyar oktatási intézményeinkre.
  • 3 éve szervezünk szakmai konferenciákat pedagógusoknak.
  • 300 magyar brassói kisiskolás része az országos hosszabbított iskolai programnak az RMDSZ-nek köszönhetően. Itt ingyenes ebédet és pedagógusi segítséget kapnak a házi feladat elvégzéséhez.
  • Célunk az iskolák javítása, továbbfejlesztése és környezetbaráttá tétele, az internetszolgáltatások fejlesztése.

Egészségügy és biztonság

  • Folyamatban van a regionális kórház megépítése. Sok munka van mögöttünk, a helyszínre kivittük a közszolgálati hálózatokat: a villanyt, a vizet és a gázt.
  • A tűzoltóknak modern, felszerelt autót vásároltunk, az Önkéntes Sürgősségi Szolgálatnak egy többfunkciós terepjárót szereztünk be.

Infrastruktúra

  • Brassóban 740 utca karbantartásával foglalkozunk.
  • Dolgozunk a közlekedés fejlesztésén, új utakat alakítunk ki.
  • Kitakarítottuk a Graft-patakot, megoldottuk a szennyvícsatornázási problémákat, most már nincs szag.
  • Új tereket alakítottunk ki: a Szent János tér, az új Brassai tér, felújítottuk a Rakodó negyedi sétányt, befejeztük a Pojánai parkolót.

Szociális tevékenység

  • Nagy részt vállaltunk a szociális programokban, kiemelten a járvány kezdetén bevezetett segítő programban.
  • A járvány alatt azt végeztük, amit tulajdonképpen a kormány kellett volna végezzen. Az RMDSZ-szel egy önkénteshálózatot szerveztünk meg, és segítettünk az időseknek és a rászorulóknak.

Digitalizáció

Egyszerűsítettük az urbanisztikai engedélyek kikérését, a teherszálljtó autók vezetői online igényelhetik a szabad bejárási engedélyt, modern informatikai eszközökkel szereltük fel a hivatalt. Célunk a folyamatok digitalizálása, könnyítve az ügyintézést.

Környezetvédelem

  • Legfontosabb célunk a levegő minőségének a javítása.
  • Szenzorokat szereltünk fel, amelyek a levegő minőségét mérik.
  • Elkezdődött a 30 éve nem működő szeméttelep bezárása. Az elrendezett 22 hektáros területen zöld övezetet, szabadidős parkot alakítunk ki.
  • A működő szeméttelepen bezártuk az első 2 cellát, átadtuk a biogázégető rendszert, amely 1100 fokon égeti el azt a biogázt, ami felszabadul, így ez már nem szennyezi a levegőt, és a környéken érzett szag is megszűnik.
  • Kicseréltük a buszokat, a városban most csak elektromos vagy hibrid trolibuszok és Euro 6-os autóbuszok közlekednek.
  • Jövőre a taxik 30%-át elektromos autóra kell cserélni. Park and drive parkolót alakítunk ki, így a város végén lehet majd hagyni az autókat és közszállítással beutazni a városba. Emellet több beruházást elindítottunk, hogy a levegőszennyezést csökkentsük.

Turizmus

  • Célunk az örököségünk megőrzése, az óvárosban levő régi épületek felújítása, megtartva szépségüket.
  • Szeretnénk visszaállítani a Fellegvár régi fényét és új funkciót adni neki.

Sport

  • Támogattuk a sportot, és bajnokságok szervezésében vettünk részt.
  • Multifunkcionális sportkomplexumot építünk. Egy korszerű, 10 ezer férőhelyes nagy sportlétesítmény lesz, és egy ezer személyes másik sportterem. A beruházás értéke 280 millió lej.

 

Kedves Brassó megyeiek,

Egy felkészült csapattal indulunk a választásokon, és olyan megvalósítások vannak mögöttünk, amelyekre mind büszkék lehetünk.

2016-ban egy olyan politikai egyezséget hoztunk létre, amely alappillérévé vált a reptér megvalósításának, illetve a megye két másik nagy prioritásának, a kórházak és az úthálózat fejlesztésének a megvalósítását is lehetővé tette. Az RMDSZ-nek köszönhető az a politikai stabilitás, amely által Brassó megye nagy mértékben fejlődött.

Az elmúlt 4 évben prioritás volt számunkra a reptér megépítése, az egészségügyi rendszer fejlesztése és az úthálózat korszerűsítése. Támogattuk a magyar rendezvényeket, az egyházakat, az iskolákat, és környezetvédelmi, turisztikai projekteken dolgoztunk.

Mindezek csak úgy valósulhattak meg, hogy jelen voltunk és kellő súllyal bírtunk a megyei önkormányzatban.

Folytatni akarjuk a munkát. Ezért kérjük újra a közösségünk támogatását! Együtt meg tudjuk őrizni képviseletünket.

Szórvány magyar közösségünknek csak így van jövője!

Kovács Attila,

az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke

Barabás László polgármesterjelölt

Toró Tamás, brassói tanácsosjelölt

C.A.T.T.I.A.

Szeméttároló bezárása

Graft-csatorna tisztítása

Regionális kórház látványterve

Brassói Magyar Színházfesztivál