A koronavírus kapcsán újabb költségvetés-módosításon dolgoznak Brassó megyében, illetve olyan intézkedéseket hoztak, amelyek csökkentik a működési költségeket és lehetővé teszik újabb összegek átirányítását az egészségügy finanszírozására. Többek közt a megyei tanács szintjén, valamint az alárendelt közintézmények szintjén csökkentik a béreket 20%-kal a munkaidő csökkentésével egyidőben – jelentették be április 3-án a megye vezetői.

Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának alelnöke tájékoztatott arról, hogy jelenleg 1220 koronavírusteszt van feldolgozva, 117 igazolt fertőzött van, akik közt nincs egészségügyi dolgozó, illetve Brassó megyében elhunyt nincs.

Továbbá beszámolt a megyei tanács szintjén meghozott döntésekről, miszerint az egészségügyi dolgozók elszállásolására és orvosi felszerelések vásárlására jövő héten újabb alapokat hagynak jóvá, továbbá a kulturális és sporttevékenységekre szánt kereteket az egészségügy felé irányítják, valamint az alárendelt kulturális intézmények alkalmazottjai a szükségállapot idejére kényszerszabadságra mennek.