Az RMDSZ Brassó megyében is elkezdte az aláírásgyűjtést a nemzeti régiók védelméről szóló kezdeményezés kapcsán, amelynek célja, hogy az Európai Unió kezelje kiemelt figyelemmel Székelyföldet és a hozzá hasonló régiókat, támogassa ezek gazdasági felzárkózását. A cél, hogy az Unió adjon több fejlesztési pénzt a nemzeti régiók felzárkóztatására.

Ez  a kezdeményezés a Minority SafePack-hez hasonlóan az Európai Bizottság asztalára kerülhet, ha május 6-ig az EU egymillió állampolgára aláírja. Az MSPI az őshonos kisebbségek jogairól szól, az Összefogás a Nemzeti Régiókért az uniós támogatási pénzekről.

Amint tudják, az MSPI-t az RMDSZ koordinálásával, az erdélyi magyarok nagyszámű támogatásának köszönhetően sikerre vitték: pár hete regisztrálták az Európai Bizottság online rendszerében a Minority SafePack európai kisebbségvédelmi kezdeményezés aláírásait. Ez az előfeltétele annak, hogy februárban benyújtsák a szakértők által előkészített jogszabálytervezeteket.

Most az Összefogás a Nemzeti Régiókért című kezdeményezésnél újra szükség van a támogatói aláírásokra. A sikeres kezdeményezések nem gyengítik, hanem erősítik egymást. Minden ilyen kezdeményezés jelzés az Unió felé, hogy jobban kell figyelnie az őshonos kisebbségekre!

Az RMDSZ 200 ezer támogatói aláírás összegyűjtését vállalja Romániában, Brassó megyében 3400 aláírásra van szükség. Ez a kezdeményezés magyar ügy, pártok fölötti kérdés. Ezért kéri az RMDSZ az Ön támogatását is!

Aláírhatják a támogatói ívet az székházban (Alecur Russo utca 4. szám, hétfő-csütörtök 8 és 16 óra között, péntek 8 és 14 óra között), illetve  a megyében az RMDSZ-es tisztségviselőknél.